La Montserrat viu sola. Fa temps que té teleassistència domiciliària i des de fa una setmana disposa del servei d'assistència mòbil. MONTSERRAT TORRES "Sortia de casa i pensava, ja se t'ha acabat, ara ja no hi ha ningú que vetlli per tu o sigui que jo això ho havia pensat, els havia d'haver dit i haguès estat l'inventora jo." Aquesta eina pionera a l'Estat, que posa en marxa Creu Roja, complementa el servei de teleassistència domiciliària que ja fa servir molta gent gran per estar permanentment en contacte amb algú si té qualsevol urgència o necessitat. SUSANA ROIG, responsable de gent gran de Creu Roja de Catalunya Afegim un fet diferencial que és la localització geogràfica a través del sistema de GPS o l'EBS. Per tant, aqixò en què ens afavoreix? Si nosaltres necessitem mobilitzar algun recurs, hem d'atendre aquesta persona, sabem exactament on la podem anar a localitzar." L'única cosa que ha de fer l'usuari quan surt de casa es recordar-se d'agafar aquest telèfon mòbil. Si té cap urgència, sigui on sigui arreu de la ciutat o l'Estat, només ha de prémer un botó i immediatament estarà en contacte amb el Centre de Coordinació de Creu Roja. Des d'aquí responen la trucada d'una manera personalitzada i localitzen automàticament on és l'usuari per si se l'hagués d'atendre amb rapidesa. ENRIC MORIS, coordinador Creu Roja Catalunya " El què volem és que hi hagi seguretat per les persones dins del domicili i fora del domicili amb la seva vida quotidiana, que no deixi de fer activitats mentre pugui fer les pel sol fet d'estar sola." El servei va adreçat a persones grans i amb dependència, però també a altres col·lectius socials com malalts crònics o mentals que el puguin necessitar. Té un cost mensual d'entre 15 i 27 euros amb 40 cèntims.

L’aparell de la teleassistència mòbil és un telèfon amb el qual els usuaris, quan estiguin fora de casa, podran contactar amb la Creu Roja. El Centre de Coordinació els donarà una resposta personalitzada perquè disposarà de tota la informació referent al pacient. Si és necessari, també podran localitzar on es troba a través d’un sistema GPS o de telefonia mòbil.

La Creu Roja és la primera entitat social que desenvolupa aquest servei a Catalunya. Ho fa quan es compleixen 20 anys del naixement de la Teleassistència Domiciliària.