Tabarnia és una nova comunitat autònoma imaginada per la plataforma Barcelona Is Not Catalonia arran dels resultats de les eleccions del 21-D. Estaria formada per les nou comarques (tarragonines i barcelonines) on, segons ells, els partits no independentistes van obtenir majoria en els comicis. La curiosa proposta ha agafat volada a les xarxes arran de les piulades de diversos polítics com Albert Rivera, Inés Arrimadas o Gabriel Rufián. De fet, l’etiqueta Tabarnia ha arribat a ser “trending topic” a Espanya.

En una piulada, la candidata de Cs, Inés Arrimadas, considera que propostes com Tabarnia posen en evidència les contradiccions que, a parer seu, té el “nacionalisme català”.

El diputat al Congrés d’ERC Gabriel Rufián també ha contribuït a fer viral la comunitat autònoma de Tabarnia, en aquest cas per ironitzar sobre quins en podrien ser els governants.

La presidenta del Grup Municipal de Cs, Carina Mejías, ha culminat amb l’etiqueta Tabarnia un tuit en què assegura que l’independentisme està arruïnant el país.

També s’ha iniciat una recollida de signatures a Change.org dirigida als grups parlamentaris del PP, Cs i el PSOE al Congrés perquè promoguin la creació de Tabarnia. Segons aquesta petició, que aquest dimarts a la nit ha arribat a les 28.000 signatures, la nova comunitat autònoma seria “constitucionalista i partidària de seguir dins d’Espanya incondicionalment”.