MIQUEL LABÒRIA, AppleBloks.cat "Steve Jobs, realment, té una importància cabdal dins de la informàtica. Sempre ha anat una mica a contra corrent. Quan un producte no estava en el mercat, com pugui ser l'iPad, que no existia cap producte d'aquestes característiques; o quan un producte ja sembalva que tot estava inventat, ell arriba amb un telèfon nou, amb un concepte nou, i aconsegueix revolucionar-ho tot una altra vegada, i aconsegueix fer-ho arribar a tothom i que tohtom acabi copiant entre cometes les seves idees. Va muntar Apple. El van fer fora al cap d'un temps. Quan va ser fora, va muntar dues companyies més: una, Pixar, va arribar al punt que l'ha comprat Disney; i l'altra, va arribar que Apple la tornés a comprar i tornés a absorbir per remuntar l'empresa. A part de ser un gran tecnòleg, era una persona amb molt afany de superació, amb molt afany d'aconseguir el que ell volia i que estimava la seva feina. Típic, comencen dos en un garatge, el garatge dels pares, comencen a fer quatre ordinadors, salten i arriben a muntar una companyia de 4.000 treballadors amb molt pocs anys. Tres, cinc, anys està molt definit. Evidentment, un producte no el treuen d'avui per demà. Els pròxims tres, cinc anys els tenen definits amb la línia d'ell. Un cop passat aquest temps, hi ha gent molt vàlida dintre l'empresa, hi ha un Jonathan Ive que és el que dissenya, hi ha gent molt important. Les coses canviaran? Segur que sí, perquè la mà de Steve Jobs ho tocava tot. Però crec que relament l'empresa pot seguir endavant. Tot el món està darrere d'això. És una notícia que ha dolgut a tothom. Fins i tot, Bill Gates, expresident de Microsoft, ha fet un apunt per donar el seu condol a la família en què diu que, tot i que eren contraris, lluitaven en un mateix món, hi havia hagut una gran pèrdua. Avui, la tinta que corre per Internet parlant sobre el tema ve de tot arreu, ja sigui de Google, ja sigui de Microsoft, ja sigui de qualsevol lloc."

Labòria, seguidor de les novetats d’Apple, recorda que Jobs sempre va ser trencador i que per això va arribar al capdamunt del món informàtic. El tret més característic és l’afany de superació, que va deixar clar en un discurs a la Universitat de Stanford, en què apel·lava a estimar la feina que un fa.

A més del llegat tecnològic, Jobs va afavorir l’evolució del sector per la competència entre Apple i les altres empreses. Tot i aquesta pugna entre gegants informàtics, Bill Gates també ha lamentat la mort de Jobs.