Els Sopars amb estrelles són una activitat que combina gastronomia i ciència, un maridatge que ja és un clàssic de l’inici de l’estiu a la ciutat. L’Observatori Fabra acull la cita en una de les seves terrasses amb vistes de Barcelona. Aquest dilluns a la nit s’inauguren, i es podran gaudir fins a l’octubre.

La proposta astronòmica ja està pensada en clau gastronòmica, i s’elabora amb ingredients de qualitat que tenen relació amb les exposicions científiques que els assistents escolten quan acaba el sopar. Els preus oscil·len entre els 73 euros i els 126 euros.

Què ofereixen ?

Després del sopar, hi ha una conferència sobre astronomia donada per un expert durant 30 minuts, que moltes vegades es relaciona amb el planeta o satèl·lit que aquell dia estigui més visible des de l’emplaçament. A continuació, es pot gaudir d’una visita comentada per l’interior de l’observatori per veure’n el museu, la sala noucentista i el telescopi de passos. Finalment es pot veure a través del telescopi centenari algun dels planetes del sistema solar, que varien en funció de la setmana de l’estiu en la qual es vagi.

L’home va arribar a la Lluna fa 50 anys

Enguany se celebra el 50è aniversari de l’arribada a la Lluna. Per això des de l’observatori tenen preparada una vetllada especial per celebrar la fita. Aquell dia, el 20 de juliol, hi haurà un menú especial en el qual els entrants estaran elaborats amb els aliments que van constituir la dieta d’aquella missió. La conferència anirà a càrrec de Rafael Clemente, un dels màxims experts de la missió Apollo 11.

L’Observatori Fabra és el quart centre més antic del món que continua actiu i va ser declarat bé cultural d’interès nacional el 2014. L’activitat dels Sopars amb estrelles està impulsada per l’Obra Social la Caixa.