XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Millorarà el servei de les persones que utilitzen el taxi. Al final quan nosaltres parlem de 'smart cities' i parlem d'aquestes transformacion, del que estem parlant és de donar resposata a les necessitats dels ciutadans."

El model que s’ha presentat aquest dimecres està basat en la furgoneta Nissan NV-200, un model que es fabrica a la planta de la Zona Franca. En els pròxims tres mesos començaran a circular 20 “smart taxis” pels carrers de Barcelona, que serviran de banc de proves per a tota la flota.

Els vehicles oferiran una sèrie de prestacions per a l’usuari, com xarxes Wi-Fi gratuïtes per connectar-se durant el trajecte, descàrrega d’informació de servei, recàrrega del terminal o possibilitat de rebre informació geolocalitzada segons la zona que es visiti.

La geolocalització serà una de les característiques de l'”smart taxi”, que anirà modificant la seva publicitat interior i exterior segons la zona per la qual circuli. Això repercutirà en ingressos addicionals per publicitat per als taxistes. En l’acte, que s’emmarca en la capitalitat, també s’han presentat les anomenades “smartquesines”, dispositius de publicitat intel·ligent que es repartiran per la ciutat.