Aquest dilluns ha començat la segona edició de la Smart City Week. Es tracta d’una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona que pretén apropar a la ciutadania com modifiquen les noves tecnologies la ciutat i l’ús que se’n fa per aconseguir un entorn urbà més sostenible, just i inclusiu a llarg i curt termini.

La ciutat cosmopolita

El diàleg “Qüestionant la ciutat cosmopolita” ha servit per obrir la segona edició de la Smart City Week. A més de la tinenta d’alcalde de Transició Digital, Laia Bonet, hi han participat les escriptores Lucía Egaña i Lucía Lijtmaer, que han parlat sobre com va sorgir el concepte de “ciutat cosmopolita” i on ho va fer. Tot, amb l’objectiu de trobar, conjuntament, solucions per desuniversalitzar la ciutat i fer-la més real.

Una cinquantena d’activitats

La Smart City Week comparteix el compromís de l’Ajuntament amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Per això la cinquantena d’activitats que hi ha programades estan relacionades amb temes com ara l’educació de qualitat, la igualtat de gènere, la ciutat sostenible o la pau, la justícia i les institucions sòlides, entre d’altres. El programa de l’esdeveniment, amb Ca l’Alier com a escenari principal, gira entorn de tres temàtiques: transformar la ciutat avui, transformar la ciutat del demà i transformar la ciutat del futur.

Aquesta iniciativa es va posar en marxa el 2018 sota el lema “Repensar la ciutat”. Va comptar amb la participació de 2.000 assistents, 40 entitats col·laboradores, més de 160 hores d’activitats i 110 ponents.