Una data curiosa per presentar una idea innovadora. És només la primera proposta dels creadors. Però les aplicacions poden ser infinites. Com ara crear un sistema de votació més participatiu a través dels mòbils, fer les campanes de la nit de Cap d'any als telèfons o que soni l'himne del Barça alhora en tots els dispositius dels aficionats al Camp Nou. JOSÉ IGNACIO LATORRE, catedràtic de Física Teòrica a la UB i impulsor de Simfonia Massiva "És la frontera del temps, de la precisió. Fa uns anys la gent va entendre que amb els GPS i satel·lits sóm capaços de saber on ets amb centímetres de precisió. Doncs ara tenim el control del temps. Què farem amb ell? A partir d'ara toca pensar." I no cal anar gaire lluny. Sinfonía Masiva és feta, íntegrament, amb tecnologia i talent de casa nostra i ja ha donat la volta al món. "Surt un comptador. Ara queden tres dies, 10 minuts i 40 segons. Ens diu les descàrregues totals: se n'han fet més de 4.000 i podem veure el mapa del món no s'han fet les descàrregues. S'han fet a més de 90 països." I a tots, a les 11 i 11 i 11 segons de divendres, 11 de l'11 de l'11 sonarà això... I en un vídeo, notes musicals que dibuixen la forma de la Terra ballaran al mateix ritme.

Una data curiosa per presentar una idea innovadora. Aquesta és només la primera proposta dels creadors. Però les aplicacions poden ser infinites. Crear un sistema de votació més participatiu a través dels mòbils, fer les campanes de la nit de Cap d’any als telèfons o que soni l’himne del Barça alhora en tots els dispositius dels aficionats al Camp Nou són altres idees.

De moment, l’aplicació de la Sinfonía Masiva n’és un primer pas. És feta amb tecnologia i talent íntegrament de casa nostra i ja ha donat la volta al món. Quan arribi l’hora, un vídeo fet amb notes musicals que dibuixen la forma del món ballaran al ritme de la cinquena simfonia de Beethoven.