Barcelona Televisió ha estrenat aquest dilluns amb èxit BTV Mobile, un programa innovador dedicat exclusivament al congrés, i en què s’han substituït les càmeres per telèfons intel·ligents. D’aquesta manera, la gravació de les notícies, l’edició i també el directe s’ha fet amb tecnologia mòbil. El director de BTV, Sergi Vicente, ha ressaltat que “ens engresca plantejar aquest experiment”, que “ens posiciona com una televisió que vol fer coses innovadores”.

Per a Vicente, el Mobile World Congress és “l’escenari perfecte” per portar a terme aquest experiment televisiu que situa Barcelona Televisió com una cadena “que vol fer coses diferents”. El programa, conduït per Francesc Centelles, s’ha realitzat en directe amb la tecnologia mòbil i tres redactors han gravat, editat i locutat les peces amb telèfons mòbils.

Segons ha explicat Jordi Colom, cap de l’Area Tècnica de Barcelona Televisió, “un cop s’hagi acabat tot el congrés, haurem de seure i treure conclusions sobre com ha funcionat” per decidir si “aquesta tecnologia la podem incorporar en el nostre esquema de producció del dia a dia”. La cobertura especial de Mobile World Congress de Barcelona Televisió es pot seguir a les xarxes socials amb l’etiqueta #BTVMobile.