L’Ajuntament de Barcelona ha publicat els requisits per presentar-se al concurs d’adjudicació dels serveis tècnics per a la multiconsulta del 2018. Veient el plec de condicions, l’empresa catalana Scytl, que gestiona votacions electròniques, denuncia que està dissenyat perquè només pugui optar-hi una companyia concreta i, com a conseqüència, d’altres en queden excloses. Ara estudien recórrer contra el concurs. El consistori manté que “en cap cas busquen afavorir ni perjudicar” ningú.

La polseguera l’ha aixecat el conseller delegat de l’empresa, Pere Vallès, en una entrevista al programa ‘Terrícoles’, de betevé. Vallès afirma que Scytl, amb seu a Barcelona, queda fora de la convocatòria i no entén perquè el govern, en ser una  companyia local, no els intenta afavorir. Defensa que tenen la capacitat i la infraestructura necessàries per afrontar el projecte i, de fet, ho justifiquen assegurant que són l’empresa líder mundial en vot per Internet. “Ens genera frustració, estem molt sorpresos per la forma en què s’ha fet”, explica.

De la seva banda, el consistori manté que totes les empreses que ho desitgin s’hi poden presentar i que els plecs del concurs recullen totes les característiques i requisits que consideren oportuns. Asseguren que “en cap cas, busquen afavorir ni perjudicar” cap companyia. Fonts municipals assenyalen precisament el contrari, que els plecs “busquen comptar amb la millor empresa”. Esperen, a més, que siguin moltes les que presentin les seves ofertes.

Està previst que la primera multiconsulta se celebri al maig del 2018, i que es faci anualment per consultar la ciutadania sobre aspectes que afectin tota la ciutat, o bé alguns districtes en concret. Els ciutadans, el govern o els grups municipals podran proposar els temes a tractar a la multiconsulta i el Ple donarà el vistiplau per incloure’ls-hi. Els resultats no seran vinculants jurídicament però els partits s’hi hauran de posicionar.