El saló de videojocs NiceOne Barcelona ha aplegat 120.000 visitants durant els quatre dies que dura la fira, però la xifra destacada se l’enduu el seguiment per streaming de les finals de la segona edició de la Iberian Cup de League of Legends (LoL). Uns 500.000 espectadors les han seguit en directe per diferents plataformes.

Es tracta d’una lliga en què 120 equips de cinc persones jugadores professionals de videojocs han competit entre si. És un esdeveniment esportiu que va a l’alça i al saló la retransmissió en directe d’aquesta disputa (l’anomenat e-sports o esports electrònics) reuneix milers d’espectadors al saló.

Segons l’exjugador professional i CEO de l’empresa MAD Lions, Salvador Martínez, “portar els videojocs al més alt nivell de competitivitat dona lloc a lligues com les que se celebren en aquesta quarta edició del saló“. La final de la segona Iberian Cup, organitzada per la LVP (grup Mediapro) se celebra aquest diumenge, 1 de desembre, a l’escenari per a més de 1.200 espectadors. Anteriorment, en les semifinals han competit els millors equips professionals d’Espanya i Portugal.

Esdeveniments esportius que se submergeixen en les experiències digitals

Aquestes lligues esportives que se submergeixen en les experiències digitals i que combinen les últimes tecnologies compten amb 450 milions d’audiències al món occidental, segons la directora d’Innovació i de Nous Negocis del grup Mediapro, Mari Carmen Fernàndez. En l’àmbit europeu “Espanya és líder a Europa“, ha apuntat la directora.

Els e-sports, un pilar de NiceOne Barcelona

Les competicions en directe de videojocs s’han consolidat com un dels elements importants de NiceOne Barcelona. Enguany, el saló també acull les finals del Circuit Torment, la competició amateur de LoL, el videojoc més popular en el panorama dels esports electrònics o e-sports.

A banda del pavelló especialitzat en aquestes competicions, el NiceOne Barcelona 2019, amb més de 60.000 m², ha acollit altres activitats, com les experiències immersives, actuacions musicals i conferències.