YUMI és el nom d'aquest robot. És el resultat d'anys d'investigació amb un objectiu: desenvolupar la interacció entre els éssers humans i els robots. Els creadors es refereixen a ell com a robot col·laboratiu, un company de treball que col·labora en tasques que poden arribar a ser molt àmplies, atès que Yumi disposa de dos braços. El robot Yumi pot, des de treballar en cadena en una fàbrica a fer fins i tot de DJ en una sala de festes. Yumi es va presentar oficialment a l'abril a la fira de Hannover, a Alemanya, i ara arriba a Barcelona, al Centre de Cultura Contemporània, coincidint amb l'European Robotics Week, que se celebra fins al 29 de novembre a tot Europa.

Es va presentar a l’abril a Alemanya i aquest novembre ha fet escala al Centre de Cultura Contemporània, coincidint amb l’European Robotics Week, que se celebra fins al 29 de novembre a tot Europa. El director de Màrqueting d’ABB, Sergio Martín, explica que el nom de YuMi són les paraules angleses “you and me”, és a dir, “tu i jo treballant col·laborativament”. La idea és poder “absorbir les tasques difícils, monòtones, dures i poc ergonòmiques” i contribuir, juntament amb un humà, a produir més.

Els creadors es refereixen a ell com a robot col·laboratiu, un company de treball molt versàtil, gràcies al fet que disposa de dos braços amb un sistema de pinces molt precises. La tecnologia que incorpora és el resultat d’anys d’investigació amb un objectiu: desenvolupar la interacció entre els éssers humans i els robots. També assenyalen que té un “software” molt flexible que permet una “programació mitjançant aprenentatge” que pot eludir la codificació.