Creada per Daniel Torramilans i Miquel Llobet, Reportr és una plataforma especialitzada que vincula directament mitjans i periodistes. L’app mòbil permet que televisions, ràdios, webs i diaris tinguin una borsa de ciutadans actius amb qui col·laboren habitualment per demanar imatges o contrastar informació. Amb aquesta aplicació els ciutadans poden donar a conèixer de forma directa els problemes que veuen al dia a dia i, a la vegada, poden col·laborar amb els mitjans”, explica Llobet.

Amb el premi a la butxaca i a les portes d’un estiu que el dedicaran a viatjar i a participar en altres maratons de hackers d’arreu del món, Torramilans i Llobet tenen un objectiu: “Parlar amb algun mitjà de comunicació per saber si estan interessats a tirar-la endavant a través d’una prova pilot”.

El segon premi, dotat amb 2.000 euros, ha estat per a Echoes, dissenyada pels estudiants d’enginyeria informàtica de la UPC Pau Tena, Cristian Pinto, David Garcia i Eloi Hernández. Es tracta d’una aplicació que permet publicar queixes i propostes geolocalitzades i valorar-les. Mitjançant aquestes dades es genera un mapa interactiu que dibuixa els focus de la ciutat on els ciutadans tenen una participació més activa, i on hi ha més queixes i més malestar social.

El tercer guardó ha recaigut a l’equip de Testimoni, una aplicació que permet que els ciutadans es geolocalitzin i s’ofereixin com a testimonis o fonts d’informació directa als mitjans que ho demanin: hi deixen el seu correu i telèfon perquè els puguin localitzar ràpidament. D’aquesta manera, Marcel Farrès, Jorge Aleman i Adrià Garria -estudiants d’enginyeria informàtica i audiovisual de la UPF- volen fer més fàcil la tasca d’investigació als periodistes.

Aquests són els equips guanyadors de la hackapp d’Apps4citizens que s’ha celebrat aquest divendres a l’antiga Fàbrica Damm, en què han participat una vuitantena de persones repartides en 19 equips.