Aquestes festes no podran ser com les de cada any. Milers de famílies, a Barcelona i a tot al món, hauran de trobar noves maneres de celebrar-les, amb seguretat. L’expert en noves tecnologies, Toni Noguera, ens porta algunes idees per fer d’aquest Nadal el més semblant possible als que hem viscut en el passat.

Parcs de llums, des del cotxe

Per als apassionats de la decoració i les llums nadalenques, alguns parcs d’atraccions han reconvertit els seus espais en una mena d’autoservei. Això és el que han fet, per exemple, amb el Christmas in the Park, a San José, Califòrnia (EUA). Són 20 dòlars per vehicle, però en alguns llocs cobren per persona.

Àpats virtuals

Una de les principals preocupacions és com farem els tradicionals menjars en família. L’opció més segura és la virtual, a distància, però no necessàriament a través de Zoom, Google Meet o Skype. També hi ha opcions d’utilitzar alguna plataforma de realitat virtual, com Altspace.

Altspace

També es pot fer una felicitació original i divertida, utilitzant aplicacions com la de l’empresa Smilebox.

Sopars d’empresa a domicili

Algunes empreses de restauració estan oferint el servei de sopars d’empresa a domicili. Glovo, per exemple, ofereix opcions que van des dels 30 fins als 70 euros per treballador. D’altres companyies, en canvi, es conformen amb un brindis virtual.

Solucions pel fred

Molta gent optarà per les trobades familiars amb màxim fins a dues bombolles més de convivència. Per això, es demana sobretot prioritzar els espais a l’aire lliure. El Toni Noguera ens proposa algunes solucions per combatre el fred, com ara la jaqueta amb calefacció incorporada de Xiaomi.

Xiaomi Cottonsmith Jacket

Escalfa dues zones (l’esquena i el ventre) en diferents configuracions que van dels 38 als 53 graus. Funciona gràcies a un sistema basat en nanotubs de carboni i grafè. I té una autonomia de 90 minuts.

Una altra opció és comprar un calefactor portàtil, com aquest:

Honeywell Digital TurboForce

diferents configuracions de temperatura i oscil·lació, un temporitzador per apagar-se automàticament i fins a dos nivells de protecció per sobrecàrrega.

Com mantenir el menjar calent?

Un altre problema és que el menjar es refredi. Però per això també es pot utilitzar un forn elèctric portàtil.

BioLite CampStove 2

BioLite ens en presenta un que disposa d’un petit contenidor en què es produeix la combustió i la calor residual es transforma en electricitat. Es pot fer servir per carregar dispositius, connectar altaveus o fins i tot una llanterna via USB.