Són dos quarts de quatre de la tarda. Falta mitja hora perquè s'acabi el congrés però a la porta ja hi ha cues per agafar un taxi. Entre maletes i operaris, els congressistes es mostren satisfets dels resultats. OLAF KEXEL "Hem fet totes les reunions, hem fet contactes amb bons clients... Ja hem fet!" PETTER NÄSLUND "Ha estat un bon congrés. Hem tingut moltes reunions amb clients i altres empreses." GIAN CARLO PECCHIONI "Pudimos generar las agendas para darle continuidad a los acuerdos de negocios." A les quatre de la tarda han anunciat per megafonia i en diversos idiomes que el Mobile World Congress 2012 tancava les portes. Aleshores, amb els estands lliures de visitants, els responsables de les diverses companyies han començat a recollir. Amb la fira tancada al públic, toca fer balanç. Sembla que Barcelona continua sent una bona opció per venir-hi a fer negocis. KELLY DORSEY "Té bones infraestructures com els sistemes de transport, els restaurants..." PETER ALEXANDER "La clau és que és un lloc bonic, que fa bon temps. És un emplaçament bonic i la gent vol venir-hi." 67.000 professionals han passat aquests dies pels pavellons de Montjuïc. És un 11% més que l'any passat. Tot un rècord de participació que fa que alguns ja pensin en la ubicació de l'any que ve. PETER J. ROHLEDER "Esperem que hi hagi més espai perquè estava molt ple. Hi havia molts estands." El febrer de 2013 els estands deixaran Montjuïc. Es traslladaran al recinte firal de la Gran Via de l'Hospitalet, on s'ampliarà l'espai en un 50 per cent.

L’organització del GSMA, que agrupa els principals operadors de telefonia mòbil del món, ha informat en un comunicat que l’impacte econòmic de la fira és de 300 milions d’euros, que suposa 25 milions d’euros més que el certamen de l’any passat.

Entre els participants del certamen, hi destaca la presència de 3.500 alts executius de les operadores de telefonia mòbil més influents, companyies de software i proveïdors d’equips, entre d’altres. En el certamen hi ha hagut més de 1.500 expositors, i més de 3.300 representants de mitjans de comunicació han seguit els quatre dies de debats i trobades.

Pel que fa a la representació catalana, les 33 empreses catalanes que han participat en el Mobile World Congress han aconseguit una mitjana de 150 contactes i també han pactat reunions amb operadors i empreses del sector, la xifra més important des que el saló se celebra a Barcelona.