Una trentena de treballadors de les empreses TIC -del sector de la informàtica i de les tecnologies de la informació i les telecomunicacions- han fet una protesta aquest dijous per reclamar a la patronal negociar el conveni col·lectiu. La manifestació, convocada per la UGT, s’ha fet a l’edifici del Mobile World Centre, on els representants de les empreses del sector han fet una reunió.

Els treballadors diuen que fa prop de vuit anys que lluiten per aconseguir millores laborals. No és la primera vegada que surten al carrer i convoquen una protesta. Aquest 2017 s’han obert les negociacions entre els sindicats i la patronal ACEC (Associació Catalana d’Empreses Consultores) per renovar el conveni. Les principals reclamacions són regular les guàrdies laborals, el teletreball, els desplaçaments o les mesures per conciliar la vida professional i la personal. Els treballadors també demanen que se’ls adeqüi la categoria professional perquè la que tenen actualment ha quedat obsoleta. A més, també denuncien que la jornada laboral anual arriba a les 1.800 h, una xifra superior a molts convenis, i que augmenta la subcontractació.

En total, a tot l’estat, hi ha unes 150.000 persones que treballen en el sector de les tecnologies de la informació i les telecomunicacions. La protesta s’ha fet a la confluència del carrer de Fontanella i l’avinguda del Portal de l’Àngel.