La primera idea de Prezi neix aquí. A partir d'aquesta presentació feta l'any 2001 per l'estudi dels arquitectes Miralles i Tagliabue. L'objectiu: era crear una eina que permetés conèixer els projectes de l'estudi mitjançant la navegació amb zoom. MARCOS XALABARDER, director de Presentaciones.biz "Un projecte encàrrec de l'estudi d'arquitectura..." Per això Barcelona ha acollit la primera Prezi Night de tot l'Estat, un esdeveniment d'oci i formació que ha atret, sobretot, a persones del sector educatiu i empreses de comunicació. Amb una idea: les presentacions amb power point han passat a la història. ONA, estudiant de publicitat RAFAEL ECHEVARRÍA, director de Corporate Communications L'any 2009 es va estendre al gran públic i, actualment, l'utilitzen quasi 30 milions d'usuaris a tot el món. La clau és que ofereix una nova narrativa, que no és linial, sinó que és dinàmica i interactiva. I, a poc a poc, ha anat travessant els sectors més clàssics. DREW BANKS, director Internacional de Prezi "S'utilitza des de guarderies fins a la universitat. A més, també l'usen Altres exemples d'ús són el periodisme, un sector en què han picat diaris com el britànic The Guardian o el Financial Times. I un altre sector que ha convençut, i força, és la literatura digital. Els escriptors que volen experimentar amb noves eines narratives no és necessari que coneguin codi per programar, amb prezi poden traçar còmics, com aquest.

Tot i que d’eines per fer presentacions n’hi ha moltes, Prezi ha guanyat molts adeptes en els darrers dos anys. Creada l’any 2009, actualment té prop de 30 milions d’usuaris arreu del món. El que pocs saben és que la primera llavor es va posar a Barcelona, el 2001, per un encàrrec de l’estudi dels arquitectes Miralles i Tagliabue.

Adam Somlai-Fischer és l’arquitecte hongarès que, juntament amb el professor de la Budapest University of Technology, Peter Halacsy, va desenvolupar Prezi l’any 2009. L’origen de tot plegat, però, és en aquesta presentació interactiva feta per a un portafolis de l’estudi MirallesTagliabue l’any 2001, que encara manté part de l’interactiu en la part superior del seu web.

L’eina es pot obtenir de manera gratuïta amb 100 megues d’emmagatzematge, i treballar des d’Internet amb presentacions obertes a tots els públics. No obstant aixo, per al públic més expert i per a les empreses també inclou altres versions de pagament, que en permeten un ús privat.

Tot i que el públic majoritari prové del sector educatiu i de les empreses de màrqueting i comunicació, també s’ha colat en àmbits com la literatura digital, l’educació per a menors de quatre anys o la medicina.

Prezi Night a Barcelona

Unes 250 persones de sectors molt diversos han participat aquest dimecres en la celebració de la Prezi Night, que ha tingut lloc a la Fàbrica Mortiz de Barcelona. Un centenar ha seguit de ben a prop una classe magistral que ha constat de dues parts. La primera, una sessió de pensament visual, per treballar el dibuix com una eina per fomentar la creativitat i resoldre problemes. Després, un expert en Prezi ha donat les claus per utilitzar aquesta eina de manera efectiva. Més tard ha estat el torn de les presentacions, que han anat a càrrec d’experts de diferents àmbits, com Marcos Xalabarder, Montse Marsal o Itziar González.