Més de 200 anys d’història recollits en la ‘Memòria de Sants’

Ja fa cinc anys que l’Agus Giralt, llicenciat en Història, descobreix els racons amagats de Sants, quan encara no era un barri de Barcelona. ‘Memòria de Sants’ parla de la vida quotidiana de les antigues fàbriques del barri, proposa passejades pel Poble-sec durant els anys de la Guerra Civil o renova la memòria fent referència als primers edificis del Canal de la Infanta. Més de 200 anys d’història que en breu farà el salt al llibre, ja que l’autor del bloc publicarà ‘Del Somni al Silenci’, una obra dedicada a la República i a la Guerra Civil a Sants.

Dos barcelonins que expliquen la seva volta al món a la xarxa

Van tornar a casa fa uns mesos mesos, però feia prop d’un any que estaven perduts per aquests mons de Déu, i mai millor dit. L’Enric i la Cèlia van partir  l’agost de l’any passat, decidits a complir un dels seus somnis; fer la volta el món. El bloc ‘Quadrens de Bitàcola’ repassa les aventures d’aquest “gran viatge”, com ells mateixos diuen. De l’Amèrica del Sud van saltar al Pacífic, i de les terres australianes al sud-est aisàtic, i d’allà tornada a casa. En total, 200 dies i 199 nits en un blog molt il·lustratiu, en el que, a més de les rutes, també han publicat entrevistes a altres viatgers i breus guies amb consells pràctics dels països visitats.

La passió pel rugbi de casa nostra

‘Ruc-bi català’ és el blog que tot bon aficionat del rugbi català no es pot perdre per estar al dia de tot el que gira al voltant d’aquest esport de la pilota ovalada. El barceloní Albert Vital segueix tots i cadascun dels equips catalans, tant masculins com femenins, de les primeres categories nacionals. A més d’un extens desglossament per lligues i equips, el blog també inclou reportatges més a fons de la pràctica a casa nostra i apunts de l’actualitat del rugbi internacional.

Entrevistes per ‘Amor a l’art’

Un escriu i l’altre fotografia. De la col·laboració del periodista Martí Andiñach i el fotograf Víctor Fernández neix ‘Amor a l’Art’, un blog d’entrevistes en profunditat a artistes i personalitats relacionades amb el món de l’art. En poc menys d’un any, ja han fet prop de 80 entrevistes a escriptors, músics, dissenyadors, il·lustradors o actors. Entrevistes cuidades i sense presses, destinant a l’art i als seus protagonistes l’espai, segons diuen, que es mereixen pel que són, artistes.

‘Sapiència’ es consolida a la xarxa

De la freqüència modulada a les ones digitals: el blog del programa de divulgació científica de la Xarxa Radio ‘Sapiència’ ha estat premiat en la categoria de Comunicació i Nous mitjans. Un programa “delicatessen”, afirmen, “per als sàpiens sàpiens dels amants de la ciència ciència”, però que acosta el coneixement a l’abast de tothom. Mònica López presenta el magazín científic cada diumenge de 15 a 16 h, però a Internet el blog no para, i amplia continguts tractats al programa.

Fer accessible l’estadística al lector

Xifres i més xifres, però per més estadístiques que ens presenti, ‘Open-Data’ s’ha entossudit de fer-les comprensibles. Llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració, Carles Carrasco s’aprofita de l’Excel per explicar les variables i les constants d’estudis estadístics relacionats amb la sociologia o l’economia. Fugint del discurs fàcil i de la retòrica literaria ‘Open-Data’ fa accessible al lector les conclusions a què, per falta de coneixement o temps, díficilment hi arribaria.