L’empresa barcelonina Accent Systems aposta per utilitzar una polsera Bluetooth que actuaria de tallafocs entre l’infectat pel coronavirus i els seus contactes. L’aparell permetria realitzar una reconstrucció de totes les persones que s’han apropat a l’infectat en les darreres setmanes.

Com funciona?

Es tracta d’un braçalet que funciona a través de tecnologia Bluetooth i que en detecta d’altres del mateix model que es trobin a una distancia màxima de dos metres. 

La polsera va registrant les persones amb qui s’ha tingut contacte al llarg dels últims 15 o 30 dies i quan una té símptomes de la covid-19 automàticament es fa arribar a les autoritats sanitàries la llista de contactes. 

El problema de la confidencialitat

Segons els desenvolupadors d’aquest producte, el seu sistema no compromet la seguretat dels ciutadans ja que “es tracta d’identificacions encriptades a les quals només les autoritats competents hi podran tenir accés”.

La viabilitat

Segons el director general de l’empresa responsable de les polseres, Jordi Casamadas, “es tracta d’una alternativa molt més eficaç que confinar tota la població, que és l’opció que han pres la majoria de les autoritats mundials. La polsera permet fer una traçabilitat dels infectats i conèixer quines persones poden estar potencialment contagiades. A més, l’impacte econòmic seria molt menor”.

Per ser viable, però, tothom hauria de disposar d’un d’aquests dispositius, cosa que deixa en mans dels governs una compra massiva de les polseres, que ara mateix es venen a 10 € la unitat. On sí que ara mateix es podrien utilitzar és en alguns col·lectius concrets com l’Exèrcit, policia o sanitaris, que ara mateix són peces fonamentals per lluitar contra la pandèmia.