El Toni Noguera ens presenta diverses solucions tecnològiques per garantir la distància física i l‘aïllament al qual ens obliga la pandèmia del coronavirus. Es tracta de diverses propostes, algunes més eficaces que d’altres, per dividir els espais i reduir el risc de contagi.

Bombolles de plàstic

El grup de música Flaming Lips ha fet uns concerts de prova a Oklahoma, als Estats Units, en què tant el públic com la banda estan protegits dins de bombolles de plàstic. Així, tots es poden treure’s les mascaretes i respirar i cridar sense por.

Imatge d’un dels concerts de prova de Flaming Lips, a Oklahoma (EUA)

Dins de cada bombolla, com a molt, hi poden haver tres persones. A l’interior, hi ha tot el que cal per passar el concert: ampolles d’aigua, un parell d’avisadors per si fa massa calor o has d’anar al bany i un petit altaveu per escoltar el concert.

Cortines transparents

Les bombolles no permeten interactuar gaire amb altres persones, de manera que algunes famílies se les han empescat per poder continuar veient-se i fent-se abraçades, malgrat les restriccions. Una de les solucions més imaginatives són les cortines de dutxa transparents.

Una família s’abraça a través d’una cortina de plàstic transparent

Aquest invent va ser cosa d’una nena de 10 anys de Riverside, a Califòrnia, als Estats Units. Les imatges de la seva família abraçant-la a través d’aquesta cortina de plàstic transparent amb extensions per als braços van fer la volta al món.

Iglús per a restaurants

Una de les solucions que sembla que podrien ajudar el negoci de la restauració són els iglús. Permeten que les persones que formen part d’una bombolla de convivència puguin gaudir d’un àpat sense mascareta, amb la tranquil·litat de no estar compartint l’aire amb altres bombolles.

Els clients d’un restaurant conversen a l’interior d’un iglú

L’empresa d’iglús de Móra la Nova (Ribera d’Ebre), Astreea, ja ha venut 7.000 unitats a tot el món.

Pantalles protectores (o no)

Una de les solucions que al principi es va donar per bona van ser les pantalles de plàstic, per exemple a les barres dels restaurants o a les caixes de pagament. Un estudi de la Universitat de Princeton, a Nova Jersey (EUA), ha demostrat que aquests elements realment no són efectius per evitar els possibles contagis de covid-19.

Captura de la notícia de la cadena ABC sobre l’estudi de la Universitat de Princeton

El que potser comencem a veure en un futur, però, són cortines d’aire o sistemes de pressió negativa per evitar que entri gas de l’exterior en determinats espais.