Posar a prova la capacitat d’un cotxe autònom per esquivar vianants, crear criatures fantàstiques en un món virtual o descobrir com es dissenyen els fàrmacs del futur són alguns dels experiments en què han pogut participar els visitants de la 14a fira Recerca en Directe. Investigadors d’11 centres han traslladat durant quatre dies part dels seus laboratoris al CosmoCaixa.

Durant aquest matí de dissabte, diverses famílies i estudiants interessats per la ciència han pogut experimentar amb els mateixos instruments que fan servir els investigadors i, sobretot, aplicant el mateix mètode científic. Una de les activitats preferides pels més petits ha estat Terres de Boira, un videojoc interactiu de cos sencer que ofereix un espai multijugador segur en què els nens amb trastorn de l’espectre autista (TEA) poden aprendre i posar en pràctica habilitats socials, comunicatives i de col·laboració. La intenció és crear un entorn en el qual els nens es puguin sentir lliures per poder treballar amb una altra persona.

L’estand de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) ha despertat l’interès de molts estudiants d’ESO i Batxillerat, que hi han pogut descobrir avenços tecnològics per fer l’atenció sanitària més eficaç, econòmica i còmoda. Els científics de l’IBEC estan actualment investigant en la impressió 3D dels nostres propis òrgans, per poder reproduir-los en cas que en necessitem un trasplantament.

La fira Recerca en Directe, coorganitzada pel Parc Científic de Barcelona (PCB) i l’Obra Social la Caixa, busca afavorir el diàleg entre el públic i els investigadors, per fomentar vocacions científiques entre els joves. Enguany s’ha dut a terme amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la col·laboració de la Universitat de Barcelona (UB).