El temps que farà, les activitats d'agenda del districte o els punts d'interès turístic. Tot això i molt més es pot consultar en la primera pantalla tàctil d'informació de la ciutat. És a la plaça d'Orfila i es pot utilitzar des de les vuit del matí fins a les deu de la nit. BEGOÑA ÁLVAREZ "Està molt bé per trobar llocs. Si vols comprar joguines, pots buscar botigues que les venguin. O altres comerços que hi ha al barri. Està molt bé." FRANCISCO LATORRES "Me parece una buena opción para informar a la gente del barrio. Para ver las actividades, los días de fiestas. Estupendo para estar informado del barrio." En una setmana, la pantalla ha tingut més de 2.000 consultes. La meitat s'han fet a través de l'aplicació per a ordinadors, telèfons mòbils i tauletes electròniques que es pot descarregar a través d'un codi QR que hi ha imprès a la base de la pantalla. La iniciativa acosta la informació de servei al ciutadà en el moment i en el lloc que l'usuari ho necessita. RAIMOND BLASI, regidor de Sant Andreu "És més accessible per als veïns i per a les persones que hi passen. La voluntat és que la pantalla que avui està aquí pugui tenir rèpliques a altres equipaments de Barcelona i del districte i pugui haver-hi un treball en xarxa." A més de la informació general, també s'hi poden consultar esdeveniments puntuals com els actes de festa major i compartir aquesta informació amb altres persones a través del correu electrònic.

El regidor de Sant Andreu, Raimond Blasi, ha explicat a BTV que es tracta d’una pantalla tàctil d’informació que ja és present a la xarxa i que ara es posa a l’abast del ciutadà a través d’aquest dispositiu però també de l’aplicació per a telèfons mòbils. A la pantalla s’hi poden consultar les activitats que s’organitzen al districte, el registre de comerços o la informació meteorològica. Aquest dispositiu és accessible fins a les 22 h, quan es cobreix amb una estructura tancada per evitar que es pugui malmetre o ser víctima d’actes vandàlics.

Segons Blasi, es tracta del primer d’aquests dispositius que s’instal·la a la ciutat i la intenció és que s’estengui progressivament a la resta dels districtes, amb un cost final de 21.683 €“Es tracta d’una oportunitat ben plantejada”, assegura el regidor de Sant Andreu.

La consulta a la pantalla tàctil es pot fer “in situ” i també a través d’una aplicació per a dispositius mòbils. En una setmana, més de 2.000 persones ja han consultat la informació que ofereix.