L’1 d’abril se celebra l’April Fool’s Day, el dia de bromes i innocentades a països com el Regne Unit o els Estats Units. L’aplicació de mapes Google Maps ha volgut celebrar aquesta data traslladant el joc del Wally al seu web. Des d’aquest diumenge quan s’accedeixi a Google Maps, tant des de l’aplicació del mòbil com de l’ordinador, es pot jugar a trobar el Wally, un personatge conegut arreu del món per amagar-se constantment entre la multitud i anar sempre vestit amb una samarreta de ratlles blanques i vermelles, unes ulleres grans i un barret.

La dinàmica del joc és la de sempre, que es va fer famosa a través de llibres i revistes als anys 90: has de buscar el Wally enmig de multitud de gent. També es pot intentar trobar els amics de Wally com el Woof, Wenda, el mag Barbablanca i Odlaw.

Hi ha un total de cinc nivells, cada vegada més difícil. Només es pot passar de nivell si es troba a Wally i els seus amics en cada una de les localitzacions que es proposen. A més, si s’aconsegueixen superar tots els nivells, l’aplicació té preparada una sorpresa més.

Jugar-hi és molt fàcil. Només cal anar a la pàgina web de Google Maps i fer clic al Wally que apareix al costat esquerre de la pantalla. A continuació apareix una pantalla amb les instruccions i un botó per iniciar el joc. Després el Wally es fa present en algun punt del mapa i, quan s’hi fa clic, s’obre una les típiques imatges en les quals el Wally i els seus amics estan camuflats entre la gentada. Si en canvi es vol jugar des de l’aplicació, s’ha d’utilitzar l’eina de veu del mòbil i preguntar: “Google: on és Wally?” per iniciar el joc.

Segons Google, el joc estarà en funcionament tota la setmana.