L’estació de sismologia de l’Observatori Fabra és una de les primeres de Catalunya. Registra moviments sísmics des del 1906 i alberga un arxiu de gran valor científic. Tot i això, gran part de la ciutadania desconeix la secció de sismologia d’aquest centre, que queda eclipsada per l’astronomia i la meteorologia. Per donar a conèixer aquesta ciència i la feina que s’hi fa des de l’Observatori, aquest dissabte 10 es farà la 1a Jornada de Sismologia, organitzada pel mateix Observatori Fabra i amb la col·laboració de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

La I Jornada de Sismologia

L’Observatori Fabra obrirà les portes de l’estació de sismologia i s’explicarà com funcionen els seus instruments. S’hi faran xerrades curtes i amenes a càrrec de científics que treballen en les diverses institucions de sismologia de Catalunya, que explicaran com són els terratrèmols a casa nostra, com actuar en cas d’emergència, la sismologia urbana o com funcionen els volcans. A la tarda s’hi faran activitats pràctiques per experimentar sobre els terratrèmols.

Com apuntar-s’hi

Qui hi vulgui participar es pot inscriure enviant un correu a event@observatori-fabra.cat. L’aforament és de 50 persones.