La seu de l’entitat, en el marc de la Fundació Mobile World Congress, serà compartida entre Madrid i Barcelona. Més enllà de reforçar la candidatura de Barcelona per ser “hub” del 5G, Lassalle destaca que l’observatori servirà per “activar la coseu del Mobile a Madrid”. L’observatori produirà estudis i informes sobre la tecnologia 5G, promourà la col·laboració entre els sectors públics i privats, promourà l’emprenedoria i la internacionalització. També es farà formació a través de jornades i cursos en línia.

Amb aquesta tasca també es vol enfortir la relació entre els “hubs” de tecnologies mòbils de Barcelona i Madrid i alhora ajudar a establir relacions amb països de l’Amèrica Llatina. Per Lassalle, “Espanya té l’oportunitat de liderar el desenvolupament del 5G a escala mundial” i ha recordat que Espanya és el país europeu amb més fibra desplegada i que s’espera que el 2020 arribi a tot el territori.

El 5G serà el plat for de “la millor edició” del MWC

El 5G serà el gran protagonista de la propera edició del Mobile World Congress (MWC) i, segons el director general de la Mobile World Capital, Carlos Grau, estarà present “a tots els estands” d’una edició que preveu que serà “la millor” que s’ha fet mai del congrés. Grau ha destacat que amb el 5G “estem fent alguna cosa molt gran” i ha explicat que “canviarà de manera disruptiva la forma com actuem amb la tecnologia”.

Per a Grau, el nou observatori “ens posiciona de manera extraordinària” i ha remarcat les fortaleses de Barcelona per convertir-se en el laboratori de proves del 5G com els centres de recerca i universitaris, el pes de les iniciatives d’emprenedoria, l’estructura que aporta la capitalitat del Mobile i el compromís dels diferents agents implicats.

Colau: “Serà una oportunitat per mostrar normalitat”

L’alcaldessa, Ada Colau, ha remarcat que la propera edició del MWC serà una oportunitat per “mostrar la normalitat de funcionament de Barcelona a ple rendiment”, després “d’uns mesos de dificultats polítiques”. En aquest sentit, ha anunciat que la setmana que ve es presentarà una nova campanya per reforçar la reputació internacional de la ciutat.

Colau també ha destacat que l’ampliació de la Mobile Week, que passarà de tenir 2.000 visitants a 16.000, és una demostració que s’ha assolit l’objectiu que el seu govern es va marcar per fer que “el conjunt de la ciutat participi d’aquesta transformació”.