La novena edició de l’Smart City Expo World Congress torna a portar el concepte de la ciutat intel·ligent a Barcelona. La tecnologia, amb el temps, avança amb passes de gegant i fa que visquem en ciutats i espais cada cop més connectats. Fa anys que es parla de les ciutats intel·ligents, però els organitzadors confien que el que ha estat fins ara un concepte enguany acabi convertint-se en una realitat. De fet, en aquest saló hi ha productes i serveis que poden acabar formant part del nostre dia a dia en un futur.

Quines són les novetats de l’Smart City Expo World Congress d’enguany?

Carrets robotitzats

Entre els passadissos del recinte firal de Gran Via es poden veure carrets robotitzats circulant. Aquests elements, dotats de sensors, detecten les cames de l’usuari, a qui segueixen allà on va. Actualment aquests carrets s’utilitzen a l’aeroport de Xangai per transportar aliments del magatzem a la cuina, però els seus ideòlegs confien que en uns anys siguin un element tecnològic més de la vida d’una persona. Per exemple, als grans supermercats, per substituir els carrets tradicionals.

Carret robotitzat a la Smart City Expo Week

Hospital sobre rodes

Les noves tecnologies aconsegueixen fer la vida més còmoda a l’usuari. Un exemple d’això és el Medibus, un hospital sobre rodes de la companyia Cisco que funciona com una consulta del metge portàtil i que està equipat amb tot el material sanitari necessari. L’objectiu és donar cobertura sanitària a les zones més despoblades. Amb el Medibus fins i tot es pot contactar amb l’especialista, malgrat que es trobi a milers de quilòmetres de distància, gràcies al sistema de videoconferència. També disposa de llitera per atendre els pacients i fins i tot un petit laboratori.

Aquest vehicle funciona gràcies a l’energia solar: disposa de 16 panells que li permeten tenir un dia sencer d’autonomia.

Hospital sobre rodes a la Smart City Expo World Congress

Cotxes amb conducció autònoma

Malgrat que ja fa anys que se’n parla i que encara no s’ha acabat consolidant, la conducció autònoma també és present a la fira. A l’Smart City Expo World Congress 2019 s’ha presentat un cotxe connectat per tecnologia 5G que és capaç de conduir tot sol. Fins ara, la legislació no els permet circular per les carreteres. Per això, els expositors d’aquest vehicle ofereixen una simulació de realitat virtual per poder experimentar-ho de primera mà.

Cotxe autònom a la Smart City Expo World Congress

Apps per als conductors

Aquesta és una altra qüestió que s’ha abordat sovint en els últims temps. Actualment existeixen nombroses aplicacions mòbils que permeten al conductor tenir la informació sobre el trànsit en directe a la seva ciutat. També hi ha apps que ajuden a aparcar: informen l’usuari sobre les places d’aparcament que queden lliures al nostre barri.

App per a conductors a la Smart City Expo World Congress