Humanity és un programa que ve amb manual d’instruccions: una llista de 21 bones accions per dur a terme. La idea és realitzar-ne una cada dia durant les tres setmanes per agafar un hàbit i modelar el karma. Els actes de bondat són de diversos graus de dificultat, des d’anar a donar sang fins a donar el sou de tot un dia a algú.

L’autor d’aquesta iniciativa, Nicko Nogués, és el primer a realitzar el seu programa i anar-lo explicant als seus seguidors a través del seu compte de Twitter. Ell recomana anar compartint els progressos a través de les xarxes socials com Facebook, Twitter, Instagram o YouTube perquè així, un cop s’ha començat, la pressió social ajuda a no deixar-ho a mig fer.

Amb l’etiqueta #21diasdebondad, més de 5.000 usuaris s’han descarregat el kit i han començat a realitzar bones accions arreu del món. La iniciativa va començar a Mèxic, on resideix actualment Nogués, però ha arribat a altres països de parla llatina com Espanya, Colòmbia, Mèxic, Costa Rica, República Dominicana, Venezuela, Perú, Brasil i, fins i tot, els Estats Units.

Les diverses accions estan explicades com si pertanyessin a un manual d’instruccions en tres passos senzills, cadascun acompanyats d’una imatge. Fins ara ha arribat a l’acció número 14, que consisteix a convidar a sopar un desconegut del carrer, una acció que requereix deixar de banda la timidesa i arriscar-se. El propòsit no és només complir el programa, sinó passar-s’ho bé fent coses per millorar l’entorn. Es tracta de divertir-se i atrevir-se a fer coses bones que no hem fet mai.

 

 

No és la primera iniciativa original que proposa a les xarxes aquest barceloní que viu a Mèxic: l’any passat ja es va oferir a pagar-li el bitllet d’avió a aquells disposats a marxar del país per buscar feina.