A partir d’aquest diumenge, els residents europeus podran accedir als seus serveis de contingut en línia de pagament, ja sigui Netflix, Spotify o HBO, durant els seus desplaçaments dins de la Unió Europea. Així doncs, els subscriptors a aquestes plataformes podran mantenir les mateixes condicions de servei que al seu país d’origen sense que això suposi cap cost addicional. Això els permetrà no haver de fer les trampes que molts feien fins ara.

Aquesta nova norma de portabilitat, aprovada pel Parlament Europeu, inclou tot tipus de serveis en línia, ja sigui en reproducció en temps real o descàrregues de pel·lícules, però també sèries, música, llibres electrònics o jocs en línia que estiguin subscrits al seu país d’origen.

Des del Parlament Europeu veuen aquesta mesura com un nou èxit cap al mercat únic digital per als ciutadans europeus. Un pas més després de la suspensió efectiva del cost d’itinerància que es va fer efectiu el juny passat. Les noves normes europees, a més, no fixen cap límit de temps per beneficiar-se de la portabilitat. D’aquesta manera serà competència dels proveïdors verificar el país de residència del subscriptor, al final del contracte o durant la seva renovació.

El Parlament Europeu calcula que aquesta nova mesura beneficiarà 29 milions de persones que actualment utilitzen aquests serveis a la Unió Europea. Però a més preveuen que és una pràctica que anirà en augment. D’aquí a dos anys calculen que hi haurà el doble d’usuaris, arribant els 72 milions. I és que en els últims anys, no ha parat de créixer. Del 2010 al 2014 van créixer un 113 % els consumidors abonats a serveis de vídeo en streaming.