Justament aquest dissabte fa 50 anys que l’ésser humà va trepitjar la Lluna per primera vegada a la història. Aquell dia milions de persones d’arreu del món seguien en directe la retransmissió de la missió espacial Apollo 11, que va permetre que Neil Armstrong fos la primera persona a posar un peu a la superfície lunar. Amb motiu d’aquest aniversari, el Museu d’Història de Catalunya explica aquesta fita històrica a través d’un planetari.

La iniciativa, destinada sobretot als més joves, explica d’una manera immersiva i propera tots els detalls sobre aquesta missió: com es va organitzar, quants dies va trigar a arribar, quants astronautes hi van participar, com va aterrar a la Lluna, què van fer-hi els astronautes i com van tornar després al planeta Terra.

Planetàrium al MHC pels 50 anys de l'arribada de l'home a la lluna

Exposició sobre la cursa espacial EUA – Unió Soviètica

El museu també ha preparat una petita exposició en línia que recull els antecedents i les etapes de la cursa especial entre els Estats Units i la Unió Soviètica abans que l’ésser humà trepitgés la Lluna. Inclou explicacions i imatges històriques, el primer informe televisiu del llançament de l’Sputnik 1 i la famosa frase d’Armstrong abans de trepitjar la superfície lunar: “Un petit pas per a l’home, però un gran salt per a la humanitat”.