JOHN HOFFMAN, conseller delegat del GSMA "Des de 2006, quan ens vam traslladar a Barcelona, la fira ha tingut un impacte econòmic de més de 2.500 milions d'euros i s'han creat 60.000 llocs de treball a temps parcial. Estem orgullosos de col·laborar, jugar un rol important per a l'economia, la creació de llocs de treball i ajudar Espanya a sortir de la crisi fins que vinguin temps millors".

Mai abans no s’havia fet una roda de premsa quatre mesos després que s’acabés el congrés. L’organització del GSMA ho ha justificat amb dades: s’han presentat les millors xifres de la història del congrés, que han superat de llarg les xifres de balanç, que es van anunciar en acabar el MWC, el febrer passat. Després d’haver fet una auditoria, el màxim responsable de l’esdeveniment, John Hoffman, ha fet públic un nou balanç i ha assegurat que el congrés ja ha generat a Barcelona un total de 2.500 milions d’euros des dels inicis, el 2006, fins avui.

L’edició de més èxit

La de 2014 ha estat l’edició que ha superat totes les expectatives. Prop de 400 milions d’euros d’impacte econòmic sobre la ciutat -sobretot en hotels i restauració-, i la creació de 12.361 llocs de treballs temporals. Hoffman ha afirmat que les xifres han estat un èxit i el certamen “ha ajudat Espanya a sortir de la crisi”. El creixement del “gegant” dels mòbils és espectacular: en els darrers cinc anys s’ha incrementat en un 75% el nombre de visitants, que han passat dels 49.000 als 86.000. Els diners que ha reportat en l’economia de la ciutat també s’ha disparat entre 2010 i el 2014, amb un 76%. Fa cinc anys impacte econòmic era de 225 milions d’euros i, ara, de prop de 400.

El MWC de 2015

Poques coses s’han donat a conèixer sobre la pròxima cita del congrés. Hoffman ha afirmat que l’organització seguirà atraient els visitants i expositors, amb especial atenció en el públic provinent de la Xina. Tant és així que l’Any Nou xinès ha condicionat el calendari de la fira, que finalment es farà entre el 2 i el 5 de març per no coincidir amb aquesta festivitat. Sobre els conferenciants de l’any vinent, Hoffman ha assegurat que la intenció és igualar o superar el nivell d’enguany, en què han participat els creadors de Facebook i Whatsapp. Aquests van ser dos dels esdeveniments que més interès van suscitar.

Sobre l’arribada del metro al recinte firal de Gran Via prevista per a 2016 i la connexió amb l’aeroport, Hoffman ha ironitzat: “Seré el primer que comprarà el bitllet per anar des de l’aeroport al recinte de la fira” i ha afegit que espera que les obres finalitzin a temps: “si no és així”, ha dit, “jo mateix hi aniré amb un pic i una pala a fer les rases”.

Guardó per ser sostenibles

El MWC ha rebut el certificat d’emissions baixes en carboni que reconeix la tasca del certamen per minimitzar l’impacte ambiental. Aenor ha lliurat aquest certificat a una fira que genera 165.320 tones mètriques de diòxid de carboni, de les quals un 89% les generen els trajectes que fan els visitants i exhibidors. Però Hoffman ha destacat que només un 11% dels residus de carboni són de l’interior del recinte. A més, ha anunciat que l’organització ha decidit millorar l’aspecte mediambiental de la fira i premiarà els estands més sostenibles. També ha precisat que es fan “petites accions” com col·locar moquetes reciclades, papereres múltiples per reciclar residus i la reducció del material imprès per reduir l’impacte que la fira genera.