Són els mòbils i tauletes que actualment hi ha al mercat, però d'aquí a una setmana tot aquest espai del Mobile World Centre exhibirà les últimes novetats dels fabricants del sector per apropar el congrés als ciutadans. I amb la idea de convertir aquest MWCentre en un dels punts neuràlgics del congrés de telefonia mòbil, en aquesta primera planta s'hi està preparant una exposició sobre l'Internet de les coses, una mostra que explicarà com aplicar la tecnologia al nostre dia a dia. Però l'activitat real del congrés es produirà en el marc de la fira. Per segon any consecutiu la Mobile World Capital tornarà a organizar el certamen 4 Years From Now, i per primera vegada ho farà amb l'ajuda del GSMA, que ha incorporat la iniciativa al seu programa. Seran quatre dies en què emprenedors del sector podran fer negoci amb inversors internacionals per enfortir aquest sector estratègic a la ciutat, que en els últims 4 anys ha creat més de 4 mil nous llocs de treball i dues-centes empreses. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "La nostra aposta no és només mantenir un congrés anual, sinó generar una indústria al seu entorn que en situi en el mapa de les aplicacions i el desenvolupament de la tecnologia mòbil." El saló també reunirà per primera vegada 500 representants d'escoles catalanes per debatre i analitzar el potencial de les tecnologies mòbils a les aules. AGUSTÍ CORDÓN, vicepresident executiu de la Fundació Mobile World Capital Barcelona "La MWC farà un esforç extraordinari perquè aquest MWCongress sigui el més productiu d'aquests 10 anys que porta a Barcelona." FELIP PUIG, conseller d'Empresa i Ocupació "El MWC és de nou també una plataforma per projectar el nostre país, la nostra personalitat col·lectiva i la nostra realitat econòmica." Aquest any, en el Mobile World Congress hi participaran 95 empreses catalanes, que representen un 5% de totes les que hi haurà al saló.

Durant la primera quinzena de març els barcelonins podran veure les últimes novetats de mòbils, tauletes i elements portables a la planta zero del Mobile World Centre, que durant aquests dies es vol convertir en “la finestra del congrés a la ciutat”. A la planta 1 de l’edifici, s’hi instal·larà l’exposició “Connecting beings”, una mostra sobre com aplicar la tecnologia mòbil al dia a dia de les persones, empreses, la ciutat o el transport, mitjançant el que s’anomena “Internet de les coses”.

La Mobile World Capital torna a organitzar per segon any consecutiu el certamen 4YFN (4 Years From Now), un punt de trobada entre “startups mobile” i inversors internacionals per generar negoci. De fet, aquest any l’organització serà conjunta amb la GSMA, que ha incorporat el certamen al seu programa, un fet que la Mobile World Capital ha valorat molt positivament.

L’alcalde, Xavier Trias, ha recordat que, més enllà d’organitzar un congrés anual, el que cal fer és “enfortir aquest sector estratègic del mòbil” a la ciutat. De fet, en els últims quatre anys, Barcelona ha augmentat gairebé un 13% l’ocupació en el sector TIC, que ha passat de 36.148 a 40.769 llocs de treball. En paral·lel, ha augmentat el nombre d’empreses del sector, de 1.813 a 2.057.

El vicepresident executiu de la Fundació Mobile World Capital Barcelona, Agustí Cordón, ha explicat que les activitats de la fundació organitzades coincidint amb la celebració del Mobile World Congress giraran entorn l’educació, la salut i les ciutats. Un exemple és el Mobile Ready, un projecte en l’àmbit del turisme que oferirà experiències als ciutadans a través de dispositius de realitat augmentada. Cordón també ha destacat una conferència l’últim dia del congrés amb la participació de 500 representants de centres educatius sobre com la tecnologia transforma l’educació als centres.

El conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, ha valorat el paper que té el congrés mundial de mòbils a l’hora de “projectar el nostre país i la nostra personalitat col·lectiva”. Puig ha recordat que 95 empreses catalanes seran presents al congrés, el que significa un 5% del total. Segons el conseller, el congrés ha generat 75.000 llocs de treball en els 10 anys que ha estat a la ciutat, i ha afegit que alguns del quals “s’han consolidat”.