La segona edició de la Mobile Week Barcelona creixerà exponencialment. Si bé l’any 2017 se’n van programar una trentena, aquest 2018 n’hi ha més de 120 programades a un centenar d’espais diferents. Per això la previsió dels organitzadors és que entre el 15 i el 24 de febrer, prop de 16.000 persones hagin participat en alguna activitat.

Un dels sectors en què més es vol incidir són els joves. Per això, al llarg de la setmana un grup d’estudiants d’escoles barcelonines analitzaran com és l’aire que respirem a través de sensors intel·ligents. En la lògica de potenciar la tecnologia entre els més joves, també es farà una hackató femenina juvenil a Sant Andreu.

Un “hub” amb valors socials

L’objectiu de la Mobile Week és estendre les innovacions tecnològiques més enllà de les parets del recinte firal de Gran Via on, el 26 de febrer obrirà portes el Mobile World Congress. Una de les novetats que s’hi presentaran és tot el que té a veure amb el 5G, fet que Barcelona vol aprofitar per convertir-se en laboratori d’innovació en aquest àmbit.

Emmarcat en els actes de la setmana prèvia al congrés, el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha assegurat que “Barcelona ho té tot per ser el gran ‘hub’ tecnològic i innovador del sud d’Europa”, però ha advertit que tots els avenços que es facin han d’estar “vinculats a un model que, alhora que genera innovació, també genera cohesió social i arriba al conjunt de la ciutadania”.