Seguint fil per randa aquestes instruccions, un mateix pot arribar a construir una incubadora de fusta. L'objectiu del seu inventor, és facilitar-ne l'accés a països on no es poden permetre adquirir-ne de convencionals. ALEJANDRO ESCARIO, enginyer "Las incubadoras al uso tienen muchas características. Nosotros lo que hemos hecho ha sido coger las esenciales y hacer un rediseño para utilizar tecnología más básica y más barata para poderlo hacer llegar a todo el mundo." El "do it yourself", fes-ho tu mateix, és un dels pals de paller de la filosofia "maker", els creadors autodidactes. El que creen ho ofereixen al món amb voluntat altruista. La Lana, per exemple és capaç, amb aquesta impressora 3D, de crear pròtesis low cost. LANA AWARDS, inventora "Pels materials són bàsicament 30 euros. És molt barat." El fes-ho tu mateix també es pot aplicar a la investigació. Aquest laboratori fabricat pels Bio hackers permet fer experiments genètics a casa. NÚRIA CONDE, Biohackers Barcelona "Tenim un espectofotòmetre. Normalment costa 4.000 euros, el nostre costa 100. Tenim una bomba peristàltica feta a casa, tenim un barrejador fet amb el ventilador d'un ordinador." El moviment maker no para de créixer i la prova és que per aquesta tercera edició de la fira a Barcelona han hagut de triar una localització més gran, el Cosmocaixa. De 30 expositors han passat a 100. MARIONA ALOY, comissària Maker Faire Barcelona "Aquest moviment està en auge i hi ha projectes molt engrescadors que s'han anat afegint amb els tres anys." S'hi poden veure, per exemple, alguns prototips de robots. L'estrella és en Nao, de l'Institut de Robòtica per a la Dependència. Té un ús terapèutic dirigit amb persones amb discapacitats psíquiques. DAVID AMELA, educador "El que fem és dissenyar activitats que estimulen, per exemple, la memòria a curt termini, a llarg termini, la coordinació visomotriu." Els drons també disposen del seu espai a la fira. Alguns, fets pels mateixos nens que l'han visitada. Amb pocs minuts n'han construït un que funciona així de bé.

La fira està organitzada per Fab Lab Barcelona, Made BCN i el CosmoCaixa, però s’inspira en la que es fa a la costa oest dels Estats Units des del 2006 i que a dia d’avui atrau més de 200.000 participants.

Els “makers” es caracteritzen per fer ús de les eines de la indústria del software, com ara les impressores 3D, per construir objectes. Es basen en el concepte DIY (“Do It Yourself”, fes-ho tu mateix), promouen la tasca en equip i comparteixen els ses coneixements en benefici de la comunitat.

Un exemple és la incubadora de fusta que ha dissenyat l’enginyer Alejandro Escario, de la qual ha creat unes instruccions perquè qui ho vulgui pugui reproduir-la en poc temps.”Hem agafat les característiques principals d’una incubadora convencional i hem fet un redisseny que permet utilitzar tecnologia més barata accessible a tot el món”, explica Escario.

O un altre exemple: les pròtesis de baix cost que fabrica Lana Awards amb una impressora 3D. Són fetes a mida i el material per fabricar-les costa només uns 30 euros.