La xarxa Media140 organitza trobades i tallers sobre periodisme, tecnologia i comunicació en diverses ciutats europees i de la regió d’Àsia-Pacífic. CaixaForum va acollir al novembre la primera activitat de Media140 a Barcelona, una sessió en què diversos especialistes locals i internacionals van explicar com les xarxes socials, la geolocalització, la participació i la mineria de dades ajuden a fer un millor periodisme.

Tots aquells ponents seran també el 13 i el 14 d’abril al congrés Media140 Frontiers, amb molts altres acadèmics, pensadors i professionals de la comunicació que reflexionaran sobre les millors maneres de fer servir les noves tecnologies per millorar el periodisme. La trobada s’estructurà al voltant de tres eixos: un de més reflexiu o filosòfic, un altre centrat en els emprenedors i les oportunitats de negoci i un tercer de més creatiu.

Continguts pràctics

Els organitzadors prometen que hi haurà tallers per a tots els gustos, necessitats i interessos que conviuen dins del sector. Per exemple, els participants en aquesta primera edició de Media140 a Barcelona aprendran a mesurar la participació de l’audiència, a produir continguts de forma col·laborativa o a fer servir bases de dades obertes.

La trobada es farà en anglès, castellà i català. El preu de la inscripció anticipada són 120 euros.