Tot i que l'expectació va ser més gran l'any passat, primera vegada que Zuckerberg parlava al Mobile World Congress, aquesta tarda molts congressistes han esperat pacients fins a dues hores per tenir un bon lloc a la conferència. Per tots ells el cofundador i president de Facebook és un referent. "M'interessa molt la interacció entre Facebook i WhatsApp. Això és el que més m'interessa, entrendre l'evolució que hi pot haver en aquest àmbit." "Es retransmetrà en diferents canals, però sóc aquí perquè és el que realment volia fer aquesta setmana." Zuckerberg ha començat parlant de la importància del congrés, i de per què ha tornat a venir. MARK ZUCKERBERG, fundador de Facebook "Som aquí a Barcelona perquè la gent que hi ha aquí és part de la indústria, són els que lideren la feina de connectar tothom en el món." La conferència ha girat entorn del seu projecte Internet.org, que vol portar Internet garatuïtament a les zones del món on és més difícil connectar-s'hi. L'objectiu de Zuckerberg és aconseguir que Internet acabi sent un servei tan essencial com l'aigua o la llum. Aquesta concepció xoca amb els interessos de moltes operadores. El president de Facebook, però, ha assegurat que tenen objectius comuns. MARK ZUCKERBERG, fundador de Facebook "Nosaltres farem la nostra part, i mirarem endavant per treballar amb tots vosaltres i us ajudarem a fer el que feu una mica millor, fer més diners, i connectant més gent en el procés." Zuckerberg tornarà dimecres al Mobile per participar en un debat en què respondrà les preguntes del públic.

Zuckerberg ha començat parlant de la importància del congrés destacant que “som aquí a Barcelona perquè la gent que hi ha aquí és part de la indústria, són els que lideren la feina de connectar tothom en el món”.

El fundador de Facebook ha defensat que el seu projecte Internet.org és rendible per a les operadores de telefonia mòbil i les ha instat a abandonar el model de negoci basat a cobrar diners per trucades i SMS, i enfocar-se al de les dades. Zuckerberg ha remarcat que volen treballar “perquè aquest model sigui profitós per a les teleoperadores”.”Nosaltres farem la nostra part, i mirarem endavant per treballar amb tots vosaltres i us ajudarem a fer el que feu una mica millor, fer més diners, i connectant més gent en el procés”, ha remarcat.

En una de les ponències estrella d’aquest any al Mobile World Congress, el creador de Facebook ha parlar de la importància “d’estar connectats” i ha explicat les experiències d’Internet.org a països com Colòmbia i Zàmbia. Mark Zuckerberg ha estat acompanyat per representants d’Airtel Àfrica, Millicon i Telenor Group, tres operadores que col·laboren amb Facebook en la plataforma i que han explicat les seves experiències.

Aquesta no serà l’única intervenció de Zuckerberg al Mobile World Congress. Dimecres participarà en un nou debat en què respondrà les preguntes del públic.