Emetre un programa en directe fet només amb telèfons mòbils. Aquest era el repte de l'equip de l'informatiu 'BTV Mobile' per cobrir el congrés de telefonia més important del món. I, ara sí, un dia després ja es pot dir "missió acomplerta." "Estem fora!" Els redactors han gravat i editat les notícies només amb telèfons i les càmeres del programa també s'han substituït per mòbils. Per trasmetre les imatges, s'ha utilitzat només xarxa Wi-Fi o 4G. "No agafa la Wi-Fi? No està engegada." La connexió a Internet ha estat un factor clau. Dimarts va ser el dia de més afluència al Mobile i la Wi-Fi se'n va ressentir. En transmetre a través d'Internet la qualitat a vegades se'n veu afectada, però alhora es guanya en rapidesa i agilitat. Amb tan sols un mòbil i un micròfon es pot fer una connexió en directe allà on es vulgui. A més, el 'BTV Mobile' ha estat el primer programa del món a fer una connexió en directe mitjançant Internet des d'un mòbil col·locat en un drone. "La versatilitat que ens donen els mòbils ens permet dur a terme experiments com aquest." És, sense dubte, una de les millors imatges d'aquests quatre dies. L'experiència ha sortit bé i, de ben segur, que no serà l'última d'aquestes característiques que tirarem endavant els propers mesos.

L’informatiu, batejat amb el nom de ‘BTV mobile’ i inclòs dins el “BTV notícies migdia”, s’ha emès des de l’estand del Mobile World Capital fent servir tres “smartphones” en substitució de les càmeres de plató. Les notícies sobre el congrés aparegudes durant el programa també han estat gravades i editades amb els mateixos models de telèfon.

La tecnologia 4G i Wi-Fi ha permès l’emissió de les notícies fetes només amb mòbils, i ha obert el ventall de possibilitats pel que fa a les connexions en directe l’ús de drones (vehicles voladors no tripulats) o les connexions des d’espais reduïts o vehicles en moviment com un taxi. La gravació, l’edició i enviament de notícies des de qualsevol lloc fent servir “smartphones”, a més, pot agilitzar els processos a l’hora d’explicar notícies que requereixin immediatesa.