BTV estrenarà aquest diumenge a les 18 h ‘Drone riders’, que seguirà el dia a dia dels equips que competeixen en curses de drons. Tot i que l’espai s’emetrà setmanalment, un cop al mes es transmetrà una carrera entre els diferents equips. Aquest és el primer programa de televisió del món que segueix un campionat de drons.

‘Drone riders’ porta a BTV les curses de drons més a prop del públic barceloní en un format d’entreteniment que genera curiositat i expectació. Amb Drones de Carreras (DDC), el nou programa posarà a l’abast de tothom unes competicions fins ara desconegudes per la gran majoria de la població: les curses de drons. Per Sergi Vicente, director de BTV, aquesta és una aposta més d’aquesta casa per la innovació, en aquest cas “hibridant una afició cada cop més popular, com són les curses de drons, amb un format de televisió clàssic”.

El programa, presentat per Pep Feliu, es començarà a emetre setmanalment a partir d’aquest diumenge a les 18 h. Feliu divideix el programa en dues parts. D’una banda, la cursa, que es transmetrà un cop al mes i que serà l’eix central de ‘Drone riders’. De l’altra, els espectadors seguiran i coneixeran els equips, sabran com es construeixen els drons i com es preparen per volar. Segons Feliu, el programa “serà distès i divertit, però també divulgatiu. Els espectadors aprendran al mateix temps que jo aprenc”, comenta el presentador.

La competició es dividirà en vuit equips que aglomeraran un total de 32 corredors. El funcionament és molt semblant al d’altres esports de velocitat com la Fórmula 1 o la Moto GP, ja que tot i haver-hi equips els corredors es classifiquen per a la ronda següent individualment. De cada cursa passaran a la fase següent els quatre drons més ràpids, fins a arribar a la gran final, que se celebrarà al final de la temporada al Palau Sant Jordi.

Joan Lesán, coordinador de CDD, ha destacat que aquest programa és un pas més per convertir Barcelona en la ciutat capdavantera del món pel que fa a competicions de drons, una disciplina que, segons Lesán, “d’aquí a dos o tres mesos serà un dels esports digitals més importants”. Pel coordinador de CDD, Barcelona “no només serà una ‘smart sity’, sinó també una ‘drone city'”.