La Mobile World Capital ha presentat aquest dimecres la primera audioguia de l’estat que permet a una persona amb discapacitat visual moure’s amb total facilitat i llibertat pel centre comercial de les Arenes. S’han instal·lat més d’un centenar de sensors que envien la geolocalització de l’usuari a cada moment perquè no es perdi pel recinte.

El centre comercial de les Arenes ha instal·lat només a la primera planta un total de 120 sensors perquè les persones amb algun tipus de discapacitat visual es puguin moure fàcilment pel recinte i arribin a la botiga que vulguin visitar. L’usuari només necessita un telèfon mòbil amb l’aplicació i uns auriculars per seguir les instruccions. Funciona com una mena de GPS que va indicant a l’usuari com arribar al destí final que ha escollit. 

“L’audioguia em dona molta autonomia”

La Vanesa González, una de les usuàries de l’audioguia, ha explicat que aquest sistema “em dona molta autonomia i molta privadesa perquè no he d’estar amb una persona al costat quan vaig a fer les compres”. El director de d-LAB del Mobile World Capital, Jordi Arrufí, ha explicat que aquest sistema permet una transformació digital que serveix per afavorir reptes socials com l’autonomia de les persones amb deficiència visual.

sensor discapacitat visual al centre comercial de les arenes

El sensor és com el palmell d’una mà

Els sensors són cercles que fan com un palmell de la mà i estan instal·lats per diferents espais, sobretot es troben a la part superior de les portes de cada botiga. L’objectiu és que en un futur no gaire llunyà, s’implantin sensors a tot el recinte comercial. En total seran 400.

Aquest projecte ha estat desenvolupat per d-LAB en un programa de transformació digital impulsat pel Mobile World Capital, ILUNION, Wayfindr i Universitat d’Oslo. A més, han comptat amb el suport del centre comercial de les Arenes, la Fundació ONCE i GSMA.