Esforç va néixer el novembre de 2006 com a revista mensual en català sobre esports. Després va arribar l'edició en castellà i la presència en xarxes socials. Ara n'han llançat la versió per a iPad, que també estarà disponible per a tauletes tàctils amb sistema operatiu Android. La revista sempre s'ha pogut consultar gratuïtament a la web, però el seu editor, l'exjugador de rugbi Josep Maria "Monti", veu molts avantatges en el nou suport. JOSEP M. MONTEAGUDO, editor d'Esforç "No es va crear l'ordinador per llegir publicacions. És una eina de treball, que t'obliga a estar a l'escriptori. Ara realment les 'tablets' s'han pensat i és un producte per estar al sofà llegint. I és on havíem d'estar una revista com la nostra". Els temes són els mateixos que en la revista de paper, però a l'iPad també hi ha links, vídeos i moltes fotos amb què l'usuari pot jugar per descobrir tota la informació que s'hi amaga. Les pàgines es poden veure en horitzontal o en vertical. Baixem per veure tot el reportatge o ens movem lateralment per passar al següent. Fins i tot la publicitat és interactiva. L'edició per a iPad és una inversió però també una gran oportunitat per a l'editor. JOSEP M. MONTEAGUDO, editor d'Esforç "El paper no arriba a tot arreu, és impossible. En canvi, d'això ja tenim a les estadístiques de la primera setmana de descàrregues que s'ha descarregat des d'Israel, Kuwait, Estats Units, Japó... Tot de països on abans no ens coneixien però ara, entrant a l''app store' i posant "sports magazine", els surt la nostra revista". Per això es pot descarregar també en anglès. Esforç vol aprofitar la distribució mundial que els facilita el sistema de descàrrega per incorporar cada cop més temes d'interès global i convertir-se en "el National Geographic dels esports" arreu del món: multilingüe, multisuport i poliesportiu. Estan orgullosos de no parlar només de futbol, però també d'imatges com aquesta que permeten veure el Camp Nou des de totes les perspectives.

Moltes altres revistes catalanes es poden llegir a l’iPad a través del servei de Zinio, però Esforç és la primera que desenvolupa una aplicació específica per mostrar una edició que, a més, ha estat adaptada i enriquida per treure el màxim profit de les possibilitats que ofereix la pantalla tàctil: scrolls, links, vídeos i diversos gràfics interactius s’afegeixen a la proposta visual d’Esforç, ja prou atractiva en la versió en paper.

Ara l’objectiu d”Esforç’ és donar-se a conèixer arreu del món com la primera revista poliesportiva, multisuport i plurilingüe. L’editor, Josep Maria “Monti”, assegura que hi ha un “nínxol” de mercat global a cobrir. El bon nombre de descàrregues des d’arreu del món durant la primera setmana a la botiga en línia d’Apple sembla demostrar que realment és així.