A John Hoffman no li agrada parlar de rècords, però, sobre l'edició d'enguany del Mobile World Congress, diu que se superaran totes les expectatives. Més assistents, més expositors, més reserves hoteleres i més desplaçaments que cap altre any. Unes xifres de vertigen, com també l'impacte econòmic del congrés, que ens els últims sis anys ha estat de 1.800 milions d'euros. La capitalitat del mòbil, assegura Hoffman, és una oportunitat que la ciutat té a l'abast i per això ha reclamat inversió perquè Barcelona sigui la Sillicon Valley de la teconologia mòbil. JOHN HOFFMAN, conseller delegat de GSMA "La mobilitat és una oportunitat. Una oportunitat global. Però té la casa aquí a Barcelona. Si us plau, no deixeu que aquesta oportunitat s'escapi." Malgrat la nostàlgia de deixar Montjuïc, un espai on l'organització preveu fer-hi activitats de cara a l'any vinent, la Fira de Gran Via ajudarà a consolidar aquesta edició de rècords. En un any hauran aconseguit el que pretenien fer en tres: omplir tot el recinte. Però l'espai de la plaça d'Europa té algunes mancances. Per arribar en avió a Barcelona no hi ha problemes, diu Hoffman, però sí per moure's per la ciutat i arribar a la Fira. L'organitzador del Mobile ha reclamat que l'L9 hi arribi i hi ha posat pressió: la vol per a l'any que ve. JOHN HOFFMAN, conseller delegat de GSMA "Lamento no haver posat acabar l'L9 com a condició per venir aquí. Veurem aquest any, però si algú té una pala, que comenci a cavar." I encara un últim desig perquè tot vagi bé. JOHN HOFFMAN, conseller delegat de GSMA "Que no hi hagi vagues!" Que no hi hagi vagues, ha demanat Hoffman. Una petició feta davant de l'alcalde. JOHN HOFFMAN, conseller delegat de GSMA "M'ho ha promès!" Una promesa que caldrà veure si es compleix.

Segons el conseller delegat de GSMA, “Barcelona és coneguda com una bona ciutat per fer-hi negocis”,  té una “reputació boníssima”, però la tecnologia no és el seu fort. El que cal, segons Hoffman, és apostar per l’emprenedoria i no estigmatitzar el fracàs. De fet, ha convidat a imitar l’exemple de Silicon Valley, on fracassar “forma part de l’experiència” emprenedora.

Una altra de les demandes que ha subratllat el conseller delegat de GSMA és la necessitat de tenir acabada la Línia 9 de metro i garantir la connexió del recinte firal de la Gran Via amb el centre de la ciutat. Fins i tot ha lamentat que en el seu moment la GSMA no posés la construcció  de l’L9 com a requisit per ubicar el congrés a Barcelona, i ha expressat el desig que la línia pugui estar enllestida en l’edició de 2014. Hoffman ha  ironitzat i ha dit: “qui tingui una pala, pot posar-se a cavar”.

Hoffman ha reiterat que aquesta edició del MWC, que se celebra entre el 25 i el 28 de febrer, serà “de rècords”, amb més espai que mai, més expositors i més públic. Esperen superar els 70.000 visitants.

Pel que fa a l’impacte econòmic de la cita, Hoffman ha explicat que, des que el Mobile World Congress es va instal·lar a Barcelona el 2006, ha generat 1.800  milions d’euros a la zona i ha creat 40.000 llocs de treball temporals,  una xifra que preveu pugui ser superior en els pròxims sis anys per haver obtingut la  capitalitat mundial del mòbil.

De cara a pròximes edicions, l’organització vol  ocupar de nou el recinte Montjuïc de Fira de Barcelona per fer-hi activitats paral·leles.