RAMON ROCA, fundador de la Xarxa Guifinet "El concepte és el mateix que, per exemple la vikipèdia. És a dir: es fa una enciclopèdia i no la fa una editorial necessàriament sinó que és la pròpia gent que la fa. Nosaltres en aquest cas el que fem és una xarxa de telecomunicacions, on ens connectem a internet, i la fa la gent. Unim totes les connexions en una sola xarxa i el resultat és que tots estem connectats." A Barcelona hi ha unes 150 llars connectades a la xarxa guifinet, que dóna servei a mig miler de persones. Cada usuari té una antena instal·lada a casa que li permet accedir a Internet de manera gratuïta. La infraestructura aprofita els excedents d'Internet de les llars i alguns centres públics i els reparteix, tot fent xarxa. L'impacte és gran. EFRAÍN FOGLIA, membre de Gufinet "Gran parte de los distritos de Barcelona tienen por lo menos un proyecto abierto" La zona que presenta més dificultats és el centre però les perspectives d'implantació són positives. EFRAÍN FOGLIA, membre de Gufinet "Guifinet se ha convertido en un paraguas de muchos movimientos locales de Barcelona. Por ejemplo de Gràcia, del Poblesec, de Hospitalet, de Badalona." Guifinet és una comunitat oberta en què tota la informació és pública i ofereix molt més que internet gratuït. RAMON ROCA, fundador de la Xarxa Guifinet "Si la xarxa és de l'operador et serviran només per subministrar l'operador aquells productes que amb ell l'interessin. És a dir, els paquets que ell et farà de telèfon, internet, televisió...la diferència fonamentalment és aquesta per això diem que és molt més que Internet. De fet, som internet." Existeix la idea errònia que Internet és dels operadors. Res més lluny de la realitat. Aquests només subministren el servei. En aquesta comunitat, és probable que cada habitatge pagui una quota de voltant d'uns 40 euros mensuals per tenir connexió a Internet. Si arribessin a un acord per entrar a formar part del projecte guifinet, el pagament seria de 40 euros una sola vegada, per fer la instal·lació. Una instal·lació que passaria a formar part de la comunitat. Va néixer a Osona l'any 2004 per donar servei a zones on no arribava Internet. I ara mateix és la xarxa de telecomunicacions lliure més gran del món.

A Barcelona, els que estiguin interessats en unir-se a la xarxa, els trobaran els dijous a la tarda a partir de les 19 h al local del carrer de la Riereta 5, al barri del Raval. Una altra opció és inscriure’s a la llista de correu del Barcelonès.

Cada dia, dins el programa ‘Connexió Barcelona’, et mostrem un blog, producte o servei web d’interès per a la gent de Barcelona. Per llegir una d’aquestes ressenyes, fes clic aquí.