L’ús d’internet supera per primera vegada el de la televisió, segons l’Enquesta d’Hàbits Informatius 2017. La probabilitat que un barceloní s’hi connecti en un dia qualsevol és de 85,7 %, una xifra que ha crescut pràcticament 20 punts respecte a l’informe del 2013.

Com es connecten a internet?

El 89,9 % de les llars barcelonines tenen connexió a internet, una xifra superior a la de Catalunya (83,7 %) i la de la Unió Europea (87 %). En els darrers quatre anys, el telèfon mòbil s’ha convertit en el dispositiu més utilitzat pels barcelonins per connectar-se a la xarxa. En canvi, l’ordinador ha fet un pas enrere. En tercera posició hi ha les tauletes.

Per a què es connecten els ciutadans a la xarxa?

La interacció amb altres usuaris hi té molt pes, de fet, l’ús de les aplicacions de missatgeria instantània com WhatsApp o Telegram arriba al 92,6 %. Pel que fa a les xarxes socials en què participen, Facebook s’hi manté al capdavant però ha tingut una davallada respecte al 2013. En canvi, Instagram arriba a la segona posició després de créixer més de 30 punts en quatre anys.

Quant temps passen a Internet?

En un dia feiner, els barcelonins passen, de mitjana, 2,3 hores connectats a la xarxa, mentre que dediquen 2,2 hores a veure la televisió. La ràdio queda al darrere amb 1,8 hores. En cap de setmana o festius, el podi canvia i la televisió recupera la primera posició amb 2,7 hores d’ús davant les 2,1 d’internet.