Els congressistes que aquests dies visiten el Mobile World Congress viatgen constantment i ho fan sempre acompanyats d'una maleta en què, molt probablement, portin objectes electrònics de valor. Perdre-la suposaria un daltabaix. A partir de l'octubre podran tenir més controlat l'equipatge amb la maleta intel·ligent que ha dissenyat Bluesmart. Incorpora un xip que permet saber en tot moment on està a través d'una aplicació mòbil. "Quan deixes la maleta et diu quant està de lluny, pots controlar-la per tot el món per GPS." Aquest és només un dels exemples que hem pogut trobar a l'Innovation City, l'espai que el Mobile World Congress dedica a l'anomenada la Internet de les coses. Un espai en què sembla possible imaginar un món on tot està connectat a Internet. "El mercat està creixent a un ritme del 30% anual. Aquest espai s'ha multiplicat per cinc els últims cinc anys." Rentar-se bé les dents no és tan senzill com sembla. Ara ja ho podem fer més bé amb una aplicació que es connecta amb el nostre respall de dents i ens dóna informació sobre el temps, la intensitat de respatllat i també si hi ha zones que necessiten més atenció. LUIS ANEIBA, odontòleg decla odontòleg: el paciente con el uso de esta aplicación te ayuda a valorar, distinguir, para poder ser mas preciso en el diagnóstico I uns camps en què la Internet de les coses té molt terreny per créixer és en l'oci i l'esport. Xensr és un sensor que es pot incorporar a bicicletes, monopatins o fins i tot taules de surf. COURAGE ADAMS, atleta de BMX decla: te mide la velocidad, la altura, y te da una imagen real de lo que haces con la bici La imatge queda enregistrada i d'aquesta manera no cal portar una càmera, que sempre és un dispositiu més delicat.

Segons Andrew Parker, responsable del Connected Living de la GSMA, “el mercat de la Internet de les coses està creixent a un ritme anual del 30%”, assegura. I afegeix que “l’espai que li dediquem al MWC s’ha multiplicat per cinc els últims cinc anys”.

Raspall de dents intel·ligent

Oral B presenta una versió renovada i millorada del raspall intel·ligent White Pro 7000 que, a través de la connexió per Bluetooth amb una aplicació mòbil, ofereix dades sobre la intensitat del raspatllat i l’estat de l’esmalt o de les genives. El nou sistema operatiu, que estarà disponible a l’estiu, permetrà fins i tot que el dentista pugui gravar missatges o consells específics al pacient. De fet, els professionals valoren molt positivament l’aplicació: “Amb l’ús d’aquesta aplicació el pacient et pot ajudar a valorar i a distingir, per poder ser més precís en el diagnòstic”, explica l’odontòleg mexicà Luis Aneiba.

Controlar on és la maleta en tot moment

Bluesmart presenta una maleta intel·ligent que a través d’un xip permet tenir-la localitzada en tot moment. S’esvaeix així el risc d’extraviar l’equipatge. També disminueix el risc de robatori perquè la maleta es tanca automàticament quan el mòbil s’allunya de la seva posició.

Un sensor per controlar els moviments de la bicicleta

La Internet de les coses té múltiples aplicacions en el món de l’esport i l’oci. L’atleta de BMX Courage Adams, ja ha incorporat a la seva bicicleta el dispositiu Xensr. Ara ja no li cal anar amb càmera per visualitzar en 3D a través d’una tauleta tots els moviments, salts o recorreguts que fa amb la seva bicicleta. “És una bona fórmula per entrenar i millorar de cara a les competicions”.