L’antiga escola Sant Josep Oriol s’ha convertit en un centre únic a la ciutat. L’Institut Tecnològic de Barcelona s’estrena aquest curs com a principal referència d’educació pública especialitzada en noves tecnologies a la ciutat. El centre ha obert les portes amb 170 alumnes repartits en diversos cursos relacionats amb les noves tecnologies, les xarxes, els videojocs i la ciberseguretat. Un primer pas de cara a un creixement gradual en places i ensenyaments.

Una vocació de futur

La voluntat del centre és formar professionals preparats per incorporar-se a les places més demandades d’aquest sector. El director del centre, Albert Vila, assegura que l’objectiu del centre és donar sortida professional als alumnes: “No volem preparar els nostres alumnes perquè continuïn estudiant. Oferim formació professional i quan acaben ja poden entrar en un mercat on hi ha una gran demanda de personal”.

L’oferta d’estudis anirà en augment

De moment l’institut ofereix dos cursos PFI introductoris al món de la informàtica, un grau mitjà de sistemes microinformàtics i xarxes, i tres cursos de grau superior de ciberseguretat, desenvolupament d’aplicacions multiplataforma i de videojocs i oci digital. A partir del segon any de funcionament, el centre preveu ampliar l’oferta amb nous cursos i l’arribada de més professorat. Enguany, les inscripcions han deixat persones a la llista d’espera, però la intenció del centre es créixer gradualment fins a arribar als 550 alumnes.

L’equipament s’ha d’adaptar a l’ampliació de l’oferta

El creixement del centre anirà amb la reforma del centre, que fins fa un parell d’anys acollia una escola de primària. Ara, el Consorci d’Educació preveu reformar els espais durant el període 2018-2021 perquè, a més de ser més còmodes i agradables, siguin més apropiats als nous ensenyaments professionals.