La tercera edició de la Biennal Ciutat i Ciència ha començat aquest dimarts al vespre al CCCB amb un col·loqui entre la xef Ada Parellada i Josep Perelló, un dels comissaris de l’esdeveniment, i han conversat sobre un fet tant quotidià com la cuina, que els ha servit per endinsar-se en diverses qüestions com l’impacte dels nostres hàbits en el medi ambient o la ciència que és present en les nostres accions del dia a dia. “Volem posar la ciència al servei de la ciutat i que sigui més propera als problemes a què ens enfrontem cada dia“, ha explicat Perelló.

“Ho tenim tot a l’abast, tot l’any”

Ada Parellada ha explicat que, pel que fa a l’alimentació, cada decisió que prenem té un impacte i d’això, diu, cal ser-ne conscients especialment a les ciutats, on vivim desconnectats del sistema de producció dels aliments. “Ho tenim tot a l’abast, tot l’any, sempre, empaquetat i a punt per menjar”, ha dit. I d’això cal prendre’n consciència i a partir d’aquí, actuar perquè com a consumidors tenim molt de poder: “El mercat es mourà en funció dels nostres desitjos”, ha assegurat.

Una setantena d’activitats

En el debat de possibles solucions a aspectes com aquests és on rau, precisament, l’essència de la Biennal Ciutat i Ciència, que vol acostar accions quotidianes, com l’alimentació i la cuina, als ciutadans. La d’aquest dimarts ha estat la primera d’una setantena d’activitats que tindran lloc en 22 espais de Barcelona, principalment a Ciutat Vella, fins diumenge. Per primera vegada, la biennal es farà de manera simultània també a Madrid ,on es faran quasi 50 activitats.