Ahir al matí

algú va “hackejar” el compte de Twitter del Sindicat de Mossos d’Esquadra i, a més de penjar-hi imatges d’Ester Quintana, del documental ‘Ciutat morta’ i de la mort de Juan Andrés Benítez, ho va aprofitar per difondre les dades personals de més de 5.600 agents. Avui, des del perfil @GammaGroupPR s’ha difós un vídeo (penjat a YouTube i replicat en molts altres servidors mirall) en què es pot veure fil per randa com el pirata va executar l’atac. També hi apareixen, doncs, les dades personals dels agents que ja havien estat eliminades del compte del sindicat.

El vídeo té una durada de 39 minuts, durant els quals sonen tota mena de cançons amb lletres en contra de les actuacions policials. El hacker es descarrega els programes que necessita per produir l’atac al web i efectivament el perpetra. Un cop a dins, hi penja el fals comunicat dient que el sindicat es refunda per convertir-se en una ONG pels drets humans. La contrasenya de l’administrador del web és la mateixa que la del compte de Twitter, així que el pirata informàtic aprofita per difondre a través d’aquesta xarxa social tota la informació que ha aconseguit.

Avui el web del Sindicat de Mossos d’Esquadra continua fora de línia, després que ahir els seus responsables el van desactivar per poder recuperar-ne el control.