Més de 700 estudiants d’arreu del món es troben aquest cap de setmana a la UPC per viure una hackató de 36 hores de programació. La HackUPC, una marató de hackers estudiantil, arriba a la sisena edició, amb l’objectiu de desenvolupar projectes tecnològics innovadors.

De l’11 al 13 d’octubre, els estudiants, entre els quals hi ha universitaris que s’acaben de titular i alumnes de, com a mínim, 14 anys de 34 països diferents, poden desenvolupar projectes tant individuals com en grup. Ho poden fer fins diumenge al matí. A partir d’aquí, un equip de jutges format per membres tant de la indústria com de la mateixa universitat, valoraran la creativitat, la dificultat tècnica i la utilitat de les propostes per a reptes socials, i atorgaran els premis, que es lliuraran diumenge a la tarda.

Els hackers no només es diverteixen i estan amb altres estudiants, sinó que també tenen l’oportunitat d’entrar en contacte amb empreses tecnològiques o consultores. D’altra banda, per a les empreses, és una bona manera de trobar talent jove avaluant els reptes que proposen els estudiants.