Durant tres dies, una cinquantena de persones han participat, des de Barcelona, en la major hackató del món: el NASA International Space Apps. Es tracta d’un concurs de programació que pretén agrupar la major quantitat de talent possible. És la primera vegada que Barcelona acull aquest concurs, en què participen més de 30.000 estudiants i professionals a tot el món.

23 reptes proposats per la NASA

L’objectiu d’aquest hackató és, a través del treball col·laboratiu, donar resposta a un dels 23 reptes proposats per científics i enginyers de la NASA. Es tracta de propostes molt variades que van des de com sobreviure a Mart amb impressores 3D, l’exploració de Venus o els nous usos de la intel·ligència artificial.

Els participants, que han treballat durant tres dies a la seu del Mobile World Capital, provenen de diverses disciplines i s’han repartit en 10 grups. “Tenim des d’estudiants de batxillerat, a catedràtics de tecnologia de la UPC, fins a emprenedors, gent d’humanitats o de tecnologia. L’objectiu de la NASA és no agrupar un sector concret, perquè les millors solucions surten de la diversitat i la polivalència de les persones”, explica en Jordi Vall Calsina, coorganitzador del NASA Space Apps Hackathon.

Els guanyadors es classifiquen per al mundial

El projecte guanyador de Barcelona ha estat el de Spacers, els quals s’han classificat per competir a escala internacional per tenir l’oportunitat de veure el llançament d’un coet des de la NASA. A més, també han rebut un premi de 1.000 euros en metàl·lic. El segon i tercer premi han estat per a Moon quakers i Hexmission, que han rebut 500 euros, respectivament.

Hackaton Nasa