Les aules de les universitats o els llocs de treball dedicats a la tecnologia normalment estan plens de nois, no pas de noies. És per aquest motiu que un conjunt de dones que treballen en el sector tecnològic han volgut organitzar una hackató per a nenes de 7 a 17 anys. Girls In Lab ha ofert tallers de programació, entre moltes altres activitats, per a apropar la tecnologia a les nenes i motivar-les perquè en un futur proper ocupin llocs de treball en aquest sector.

El projecte va començar el passat mes de març, en el Dia de la Dona, i a causa de l’èxit que van obtenir llavors Girls In Lab van decidir fer més gran l’esdeveniment i van proposar a la Universitat Pompeu Fabra celebrar-lo a les seves aules.

Avui, més de 200 nenes han construït comandaments de plastilina per jugar a jocs d’ordinador, han imprès objectes en 3D i han programat videojocs. Els pares i mares s’han mostrat molt contents amb la iniciativa de Girls In Lab i alguns han reafirmat la necessitat d’implicar les nenes en el món tecnològic.

L’organització té previst organitzar un campus d’estiu on es potenciï encara més la ciència, la tecnologia i la innovació entre el públic jove femení. A més a més, de cara a l’any que ve volen celebrar tres hackatons més.