La plataforma de continguts educatius Filmpedia, creada per Miquel Cerdà, ha guanyat la quinzena edició del programa CREAmedia de Barcelona Activa.

El projecte està enfocat a docents de centres educatius de tot l’estat i proposa activitats didàctiques de diferents matèries dissenyades per pedagogs que estan vinculades a continguts audiovisuals: films, videoclips, curmetratges, etc. El portal permet fer una tria i escollir propostes que van des de matèries com les matemàtiques o les ciències naturals fins a d’altres més vinculades a l’educació emocional i els valors.

Segons Miquel Cerdà, els 5.000 euros del premi els ajudaran a créixer i consolidar la plataforma especialitzada en continguts educatius. El projecte es posiciona com una nova eina per facilitar l’aprenentatge a través de formats nous i transformar peces audiovisuals en continguts educatius de qualitat. Amb la pandèmia “hi ha hagut un canvi d’ús i el tipus de persones interessades en el projecte ha canviat. Ens dirigíem principalment a docents, però arran de la pandèmia moltes famílies van contactar”. És per això que tenen la intenció de tirar endavant un projecte destinat a famílies: “Volem fer un micromecenatge per fer arribar la proposta al nostre públic objectiu”.

Un estudi de la Universitat Autònoma de Barcelona indica l’impacte positiu d’utilitzar Filmpedia segons els docents, ja que millora el rendiment escolar, incrementa la motivació dels alumnes, fomenta el pensament crític i també millora les competències comunicatives.

El programa CREAmedia, impulsat per Barcelona Activa

L’actual edició del CREAmedia, centrada en la transformació dels models de negoci en el context de pandèmia, ha impulsat els projectes participants a adaptar-se i a crear models nous de negoci més digitals. L’Ajuntament i Barcelona Activa continuen apostant per les indústries creatives i culturals com a sector estratègic per a l’economia de la ciutat.

Amb CREAmedia enfortim les iniciatives emprenedores vinculades a les indústries creatives, en el marc d’un ecosistema molt atractiu i dinàmic”
Jaume Collboni, primer tinent d’alcaldia

El programa del 2021, que començarà a l’abril, s’enfocarà íntegrament en la selecció de 10 projectes nous que entraran a la fase següent del CREAmedia. Aquesta selecció es disputarà entre projectes artístics, musicals, audiovisuals, periodístics i de videojocs, entre d’altres.

A part del projecte guardonat, s’ha lliurat un accèssit al projecte Filmo amb una mentoria empresarial valorada en 1.500 euros. La iniciativa de Daniel Benejam i Xavier Vidal proposa una plataforma web de lloguer de material audiovisual.