Experimenten per primera vegada la sensació de projectar els seus treballs visuals en una cúpula de 360 graus. 15 dissenyadors d'Itàlia, Anglaterra, l’Argentina, Austràlia i França han participat des de dilluns en un taller de creació de continguts per a estructures Dome. ROBERT SOPENLEHTO, participant del MIRA Immersive Dome Workshop "El ‘workshop’ m'ha semblat molt interessat. I ha estat una gran oportunitat per provar un espai nou com el Dome, aprendre programes nous i entrar en contacte amb el que s'està fent en aquest tipus d'estructures." MARGOT HOFMANS, participant del MIRA Immersive Dome Workshop "Avui serà la primera vegada perquè no és una oportunitat que es tingui sovint. El Dome és car i no està a tots els festivals i està bé poder-ho fer." Aquesta ha estat la primera de les activitats d'art digital del MIRA 2016. El festival però arrencarà demà amb una jornada gratuïta que començarà a les sis de la tarda. ORIOL PASTOR, director del festival MIRA 2016 "Per a la gent del districte i del barri que diu: 'Què és això del Dome? Què és aquesta estructura que tenim aquí al darrere?' És una manera que hi puguin entrar, que el gaudeixin. Els espectacles els altres dies canvien però ho hem volgut compartir i ser propers amb el barri." El gruix del festival tindrà lloc entre divendres i dissabte. Hi ha programats 18 espectacles audiovisuals, tres espectacles 360 graus al Dome i tres instal·lacions immersives de gran format creades en exclusiva per al festival.

L’Immersive Dome Workshop, organitzat pel festival MIRA i el col·lectiu Telenoika, s’ha desenvolupat durant tres dies en sessions teòriques i pràctiques. Expertes internacionals com ara l’artista visual Romain Tardy o l’estudi alemany de disseny d’entorns interactius i projeccions de vídeo Intolight han impartit els tallers.

Els assistents han pogut projectar els treballs visuals que han creat durant el taller en la cúpula de 360 graus i de 16 metres de diàmetre. Hi han participat 15 dissenyadors vinguts des d’Itàlia, Anglaterra, l’Argentina, Austràlia i França.

Buscant l’interès per l’art digital

El festival, que ocupa més de 1.000 metres quadrats de la Fabra i Coats, arrenca aquest dijous amb una jornada gratuïta. Segons Oriol Pastor, director del MIRA, és una manera perquè la gent s’apropi i que els veïns puguin entrar i gaudir d’estructures com el Dome (la cúpula). Fins dissabte hi ha programats 20 espectacles audiovisuals, tres muntatges 360 graus al Dome, tres instal·lacions immersives de gran format i quatre conferències, entre altres propostes. S’espera que 5.000 persones passin per la Fabra i Coats.